Dibber Sverige

IT-ansvarig

Hos oss ska alla barn uppleva och känna att de är värdefulla. Den här tjänsten är för dig som vill vara en del av detta.

Varje dag arbetar vi mot samma vision: ”Vi får världens viktigaste värden att växa.” Vårt mål är att barnen ska växa genom att tillägna sig kunskap och förmågor samt utveckla en känsla av trygghet och empati. Dibbers värdeplattform är viktig för oss då den beskriver vår kultur och våra kärnvärden. Det är viktigt för oss att ha medarbetare som är lagspelare och bidrar till en bra företagskultur.

Dibber är en del av en utbildningskoncern som driver förskolor och skolor på flera ställen i världen utan vinstintresse. Dibber arbetar för att utveckla och driva de bästa förskolorna och skolorna, där barn känner sig värdefulla, föräldrarna upplever trygghet och medarbetarna får alla förutsättningar för att göra ett bra jobb. Dibbers vision är att vi vill få världens viktigaste värden att växa, alltså våra barn och elever. På sikt vill Dibber bli den ledande aktören i Europa och pågående etablering i Sverige är en del av den visionen.

Operativ IT-ansvarig till Dibber Sverige.

Vill du vara med och bidra till vår framtida skol – och förskoleverksamhet? Är du dessutom en IT-projektledare, förvaltningsledare eller ansvarig inom IT i en mellanstor organisation idag? Då kan rollen som IT-ansvarig på Dibber Sverige vara något för dig! I rollen som IT-ansvarig för Dibber Sverige får du möjlighet att vara med i arbetet för att påverka och skapa ett bättre samhälle genom att bidra till att världens viktigaste värden efterlevs. Hos Dibber har du möjlighet att göra skillnad på riktigt!

Din vardag.

I rollen som IT-ansvarig är du ansvarig för både utveckling och förvaltning av system samt infrastrukturen för Dibber Sverige. Du stöttar förvaltningsteamet i utvecklingen av Dibbers olika system genom att prioritera, planera och driva utvecklings- och digitaliseringsarbetet. Du förväntas arbeta i nära samarbete med verksamheterna i syfte att kartlägga behov för utveckling och för att säkerställa att en övergripande prioriteringsordning och kontroll på utvecklingen. Du är också rådgivare i andra IT-relaterade frågor och hjälper verksamheterna med kompetens inom IT.

I rollen som operativ IT-ansvarig kommer du att vara mycket aktiv i att driva förändring av arbetssätt, leveransfokus och uppföljning av våra leverantörer inom IT-tjänster.

Huvudsakliga arbetsuppgifter.

Säkerställa den totala IT-leveransen som innefattar följande:

  • Att stötta verksamheterna i beslutande aktiviteter
  • Stödja och driva utvecklingen av Dibbers processer där IT kan tillföra värde
  • Vidareutveckla och förvalta IT-tjänster som används i verksamheten
  • Hantera livscykeln för system och applikationer som ingår i IT-tjänsterna
  • Säkerställa daglig drift och övervakning av Dibbers applikationer och infrastruktur
  • Skapa en kostnadseffektiv och stabil drift och infrastruktur
  • Agera projektledare
  • Leverantörsstyrning med ansvar för upphandling, avtalsskrivning, analys och uppföljning av leveransen
  • Säkerställa att kontinuitet i verksamheten genom erforderliga lösningar för backup, redundans, tillgänglighet etc.

Personliga egenskaper.

Vi söker dig med IT-erfarenhet som projektledare, förvaltningsledare eller ansvarig inom IT. Vi kommer att lägga stor vikt vid din personlighet och din önskan att med din erfarenhet få bidra till utvecklingen av Dibbers verksamhet.

Du är en van projektledare och har erfarenhet av att jobba med krav, prioritering, planering mellan IT och verksamhet. Det är mycket meriterande med erfarenhet från skola och förskola. God erfarenhet av leverantörsstyrning och informationssäkerhet är också meriterande. Du är inte heller rädd för att själv ta tag i vardagliga uppgifter.

Vi söker dig som är en social och smidig person som lyssnar in samtidigt som du vågar stå upp för din sak, du vill se lösningar och förbättringar. Även när det blåser hårt klarar du av att vara lugn och positiv men ändå rak och tydlig på ett förtroendeingivande sätt. Du gillar också att planera, organisera och skapa nya processer. För att lyckas i rollen är du duktig på att hantera olika typer av människor och vara lösningsfokuserad.

Information.

Dibbers huvudkontor med gemensamma stödfunktioner så som ekonomi, HR, kvalitet, IT och service ligger i Helenelund, Sollentuna norr om Stockholm. Alla som anställs för arbete med barn och ungdomar ska lämna felfritt utdrag ur belastningsregistret från rikspolisstyrelsen före tillträdesdagen

Dibber Sverige är en del av en utbildningskoncern med förskolor och skolor i olika delar av världen där bland annat Læringsverkstedet som är Norges största förskoleaktör ingår. Koncernen ägs av pedagogerna Hans Jacob Sundby och Randi Sundby som även är grundarna. Du kan läsa mer om oss här.