Filmstaden

CRM Campaign Manager

Filmstaden ägs sedan 2017 av det amerikanska biografföretaget AMC Theatres som är världens största biografkedja. Filmstaden ingår med flera andra europeiska biografkedjor i Odeon Cinemas Group som har över 340 biografer och ca 2 700 salonger runtom i Storbritannien, Irland, Spanien, Portugal, Tyskland, Italien, Norge, Sverige och Finland.Verksamheten innefattar utöver filmvisning även kioskförsäljning av popcorn, godis och andra förfriskningar men även ett B2B utbud med företagsbiljetter, reklamförsäljning samt konferens och event-verksamhet. Visionen är att skapa inspirerande underhållning till varje besökare och har som målsättningen att erbjuda Europas största och bästa biografer. Filmstaden har en omsättning på 1.7 mdr SEK, ca 1 200 anställda, 35 biografer på 21 orter i Sverige. Läs mer på: Filmstaden.se

Om företaget

Filmstaden driver biografer på 21 olika orter i Sverige och är därmed en av Sveriges ledande leverantörer av kultur och nöje. Sedan 2017 ägs Filmstaden av den amerikanska biografkedjan AMC Theatres och ingår med flera andra europeiska biografkedjor i Odeon Cinemas Group, med över 360 biografer och drygt 2900 salonger i flera länder i Europa. Vi är därmed idag en del av den största biografkedjan i världen och ingår tillsammans med biograferna i Norge och Finland i territoriet Northern Europe.

Beskrivning av rollen

Som CRM Campaign Manager ansvarar du för planering, genomförande samt uppföljning av kampanjer och olika typer av utskick till Filmstadens medlemsbas. Genom ditt arbete bidrar du till att driva besöksfrekvens samt att säkerställa önskat medlemsengagemang. I din roll kommer du att planera, genomföra och följa upp kampanjaktiviteter enligt kampanj- och kommunikationsplanen samt att du även kommer med egna förslag till nya initiativ, med syfte att bygga upp och utveckla ett attraktivt lojalitetsprogram. Du kommer att kontinuerligt analysera besök- och kundbeteenden för att hitta nya vägar framåt, samt att du definierar nya målgrupper. Du arbetar nära marknadsteam och IT och deltar i samarbeten inom ODEON Cinemas Group och du kommer även vara delaktig i planering av medlemsevent, tävlingar och andra aktiviteter.

Rollen rapporterar till Senior Loyalty Manager. Kontoret är beläget i Solna, Råsunda.

Huvudsakliga ansvarsområden:

 • Vara delaktig i att driva medlemskommunikation för att driva besöksfrekvens och önskat medlemsengagemang
 • Planera, genomföra och följa upp kampanjer och utskick
 • Bygga och optimera kampanjer
 • Analys och utvärdering av data för att hitta beteendemönster och mäta effekten av kommunikationen
 • Ta del av analys och insikter för att skapa nya initiativ
 • Hantera befintliga- och definiera nya målgrupper för att definiera kommunikationsstrategier
 • Vara Superuser för kampanjverktyget Relation Plus
 • Planera och genomföra evenemang

Krav på erfarenhet:

 • Minst tre års erfarenhet av en liknande roll som CRM Campaign Manager/CRM Specialist
 • Goda kunskaper inom kundlojalitet, kundresa och livscykel
 • Tidigare erfarenhet av att arbeta i CRM-system och email marketing plattformar
 • Relevant utbildning inom digital marknadsföring eller motsvarande
 • Grundläggande kunskaper i HTML, Power Point och Excel
 • Goda kunskaper i Svenska och engelska i tal och skrift

Personliga egenskaper

Som person är du initiativrik, kreativ med mycket god samarbetsförmåga. Du har högt eget driv och är lyhörd och kommunikativ. Vi ser även att du är analytisk och datadriven och är van vid att tolka stora mängder data. Vidare är du noggrann och resultatdriven och är van att jobba både självständigt och i team. Du har en förmåga att förankra idéer, koncept och att sprida engagemang hos både kollegor och externa parter.

Vad erbjuder Filmstaden dig?

Som anställd på Filmstaden blir du en del av en global koncern. Men på bolaget råder ändå en familjär atmosfär. Det finns en etablerad företagskultur på alla nivåer i enlighet med Filmstadens värdegrunder som präglas av glädje, passion, kvalitet, service, tillit, respekt, ansvar och samarbete. Som anställd erbjuds du flera attraktiva förmåner såsom friskvårdsbidrag, rabatt på biobiljetter och i kiosken etc.