Beleco

COO

Sedan 2018 har Beleco lagt grunden för ett nytt samhälle där vi går i spetsen mot vårt mål att vara den ledande globala aktören inom ‘on-demand’ tjänster för produkter till arbetsplatsen. På Belecos marknadsplats hyr företag kontorsmöbler på flexibla abonnemang från mer än 50 välkända varumärken. Varumärkena äger produkterna, Beleco hyr ut produkterna och sedan delas intäkten. Konceptet kombinerar högkvalitativ design med enkelhet, flexibilitet och hög tillgänglighet som ger kunderna möjlighet att hyra möbler på både kort och lång sikt.Genom att maximera värdet av möbler genom Belecos cirkulära affärsmodell under möbelns hela livscykel så förändrar Beleco möbelbranschen och utvecklar ett mer hållbart samhälle

Som Belecos COO kommer du att stödja bolaget i genomförandet av dess tillväxtplan på kort och lång sikt. I ett nära samarbeta med CEO kommer du att driva företagets utveckling, inte minst när det kommer till affärer och operativ utveckling samt ha ansvaret för bolagets processer.

Din uppgift som COO är att hitta ”best practise” för hur företaget säljer och levererar sina tjänster. Initialt i Sverige och därefter vid internationell etablering.

Som COO ansvarar du även för den strategiska inriktningen för verksamhetsstyrning och KPIer med syfte att skapa en optimal cirkulär värdekedja som inkluderar B2B-försäljning, digital plattform och logistik. Rollen innebär ett personalansvar för de operativt ansvariga i ledningsgruppen. COO ingår i ledningsgruppen och rapporterar till CEO. Dessutom kommer du att arbeta nära ägarrepresentanter och emellanåt delta i styrelsemöten.

Ansvarsområden

 • Ansvarig för den operativa utvecklingen av bolaget.
 • Strategiskt ägandeskap för optimering av den cirkulära värdekedjan.
 • Utveckla och ansvara för bolagets processer gällande försäljning, marknad och logistik.
 • Driva utvecklingen för skalbarhet och etablering internationellt.
 • Strategiskt och operativt ansvarig för utveckling av bolagets digitala plattformar.
 • Personalansvar för Operations samt för de operativt ansvariga i Ledningsgruppen.

Erfarenhet

 • Minst 5 års relevant erfarenhet från startup/scaleup-bolag i en tillväxtresa.
 • Minst 5 års direkt alt indirekt ledarskap.
 • Erfarenhet av arbete med digitala plattformar, gärna kopplat till B2B-försäljning och/eller logistik.
 • Erfarenhet av internationell etablering är meriterande
 • Akademisk utbildning är ej ett krav men meriterande.

Vem är du?

Vi söker en entreprenöriell COO för att samarbeta med vår nya CEO på vår uppskalningsresa, en strukturerad person med kommersiell drivkraft och ett positivt mindset. Du får energi av att jobba med en visionär CEO/medgrundare och tar ansvar för att plocka ner idéer, prioritera och bygga verksamhet enligt tillväxtplanen. Du har förståelse och engagemang för bolagets vision och cirkulära affärsmodell som inkluderar B2B-sälj (digitalt/analogt), logistik och den digitala plattformen. Vi söker dig som har ett eget driv och kommer till sin rätt att jobba med andra med stort eget driv och kan lyssna och får energi av att leda andra. Branscherfarenhet är inte nödvändigt om du har rätt personlighet och erfarenhet av att bygga och skala bolag.