Filmstaden

Creative Producer

Filmstaden AB är Sveriges största biografkedja med 35 biografer på 16 orter över hela landet. Tillsammans med syskonbolag i Finland och Norge utgör vi det nordiska territoriet inom den europeiska koncernen Odeon Cinemas Group (OCG) som är Europas största biografkedja. Under parollen We Make Movies Better, strävar vi efter att erbjuda minnesvärda upplevelser för alla sinnen på våra biografer. Marknadsavdelningen hos Filmstaden består av 6 personer och ansvarar för B2C och B2B kommunikation i Sverige, Norge och Finland. Inom OCG finns ett samarbete mellan länderna med syfte att producera större gemensamma kampanjer och initiativ som varvas med lokala behov.

Arbetsbetsuppgifter

Vi söker en Creative Producer som har ett starkt intresse i att utveckla bioupplevelsen tillsammans med oss. I rollen har du ansvar för framtagning av kampanj- och marknadsföringsmaterial för Sverige och Norge. Rollen är operativ med fokus på egen produktion inom formgivning, grafisk design, film och foto – från idé till färdiga enheter. Projekten är många och varierade – från att skapa kampanjenheter för digitala och sociala kanaler till dokumentation av t.ex event. Då vi är ett rörligt media, jobbar vi mycket med film men även med tryckt material på biograferna. En del resande förekommer, främst i Sverige för att dokumentera aktiviteter, premiärer och annat som händer på biograferna som sedan omvandlas till kommunikationsenheter.

Vi söker en person med stor talang för formgivning, grafisk design, film och foto som utvecklar varumärket och bioupplevelsen. Rollen tillhör marknadsavdelningen och samarbetar nära teamen för digitala medier (webb, app, organiska och sociala kanaler) samt loyalty (medlemsklubben). Du rapporterar till Head of Marketing och är även medlem i en europeisk grupp av designers där de gemensamma kampanjerna tas fram.

Tidigare erfarenhet

  • 2+ års erfarenhet inom såväl grafisk formgivning som foto/film/musikläggning och orginalframtagning
  • Utbildning inom form/design/reklam
  • Utmärkt kunskap inom Adobe-programmen
  • Kunskap inom Copywriting är meriterande
  • Kunskap inom digitala och sociala kanaler är meriterande
  • Starka kommunikationsegenskaper, svenska och engelska

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen ser vi gärna att du trivs i en miljö med högt tempo och utmaningar. Du är en prestigelös person som är van att hantera flera parallella projekt. Vi ser även att du är organiserad och effektiv i ditt sätt att arbeta då du kommer producera mycket på beställning samt har ett kreativt öga för koncept och varumärkesutveckling då du också kommer kreera idéer självständigt.