SAS

Strategisk CRM-Analytiker

SAS vision är att göra livet enklare för Skandinaviens mest frekventa resenärer. Med SAS får du uppleva service i världsklass. SAS är Skandinaviens största flygbolag med ungefär 1100 avgångar per dag till 136 destinationer. I fjol flög cirka 27 miljoner passagerare världen över med SAS. SAS är en del av Star Alliance vilka erbjuder passagerare tillgång till resor över hela världen.

SAS befinner sig i ett väldigt spännande skede där stort fokus ligger på CRM. Till SAS CRM-team inom Brand & Marketing söker SAS en Strategisk CRM-analytiker som vill flytta gränserna för hur statistiska och analytiska kunskaper kan omsättas i ett kommersiellt perspektiv för ökad kundnytta och kundinsikt. SAS har tillgång till stora datamängder från olika källor, både historisk- och realtidsdata.

CRM-avdelningen har ansvaret att verka på samtliga SAS marknader och ansvarar för B2B, B2C, samt partnerportföljen med över 50 partners. Förutom att vässa dagens arbete ligger även stort fokus på att implementera nya digitala affärsmöjligheter och att hitta ”oidentiferade ” kunder och bearbeta dem genom hela kundersan på lämpligt sätt.

SAS söker dig med ett brinnande intresse för kundanalys och affärsmannaskap, du som vill och vågar utveckla ett av Sveriges största lojalitetsprogram och CRM till att bli Sveriges bäst. Du blir en nyckelkompetens som genom affärsmässig analys genererar insikter och identifierar möjligheter för att maximera effekten av SAS CRM-arbete och personifierad marknadsföring. Tillsammans med dina kollegor i CRM-teamet kommer du leverera segmenteringar, teststrategier, testuppföljningar och prediktiva modeller med hjälp av data-mining, m.m. Du kommer jobba väldigt nära Head of CRM för att ta CRM arbetet till nästa nivå inom SAS.

Ditt arbete kommer även att vara att leverera analysinsikter och rekommendationer till SAS för att maximera affärspotentialen. Likaså kommer du stödja organisationen i att omvandla analys till insikter och aktiviteter.

Exempel på arbetsuppgifter:

• Utveckling av segmenteringsmodeller/strategi.

• Initiera, implementera och utveckla scoring-modeller för segmentering av målgrupper.

• Modeller för händelsestyrd kommunikation baserad på realtidsdata.

• Kundanalyser.

• Ta fram nya produkter och tjänster tillsammans med PL

Din bakgrund utbildning/erfarenhet:

• Minst 5 års arbetslivserfarenhet inom CRM eller BI.

• Universitets- eller högskoleutbildning.

• Mycket god förmåga att utveckla, validera och förvalta analysmodeller.

• Förståelse för databashantering och goda statistikkunskaper.

• Förståelse för CRM-processer, kundstrategier och kundrelaterade nyckeltal.

• Du är kunnig inom avancerad analys (metoder, modeller, prediktiv analys, data-mining och scoring)

• Erfarenhet av SAS Enterprise Guide, SAS Miner, SQL Miner är meriterande.

• Erfarenhet av Multikanalverktyg som Adobe Campaign (Neolane) är meriterande.

SAS erbjuder dig

SAS erbjuder dig som brinner för kundbearbetning på hög nivå en utmanande och väldigt utvecklande roll i en internationell miljö där du kommer befinna dig i CRM-utvecklingens framkant.

För att veta mer om tjänsten vänligen kontakta Linda Bellis, 073-946 86 44; linda.bellis@headagent.se eller Jonas Månsson, 076-032 32 44; jonas.mansson@headagent.se