Infometric AB

Försäljningschef

Infometric är en ledande och grön leverantör som befinner sig mitt i den intensiva energiomställningen. Vi är experter på att mäta och spara energi och att hjälpa våra kunder att hushålla med våra gemensamma resurser. Vi erbjuder moderna tekniska lösningar och hållbara energilösningar som lönar sig – för både plånboken och klimatet.Genom åren har vi har hjälpt tusentals fastighetsägare och bostadsrättsföreningar att sänka sina energikostnader med hundratals miljoner kronor. Vi mäter el, varm- och kallvatten och temperatur i fastigheter och i boendes lägenheter. I våra mätsystem ingår också ofta solcellsanläggningar och laddboxar till elbilar. Sedan starten 1995 har vi samlat in över en miljard mätvärden. Nu växlar vi upp med ambitionen att under de närmaste åren bli en ännu större aktör inom den gröna energiomställningen. Vårt huvudkontor är placerat i Sollentuna och vi är omkring 40 anställda.

Försäljningschef

Tillsammans med Infometric söker vi en erfaren, driven och strukturerad Försäljningschef med ett utpräglat affärs- och kundfokus som vill vara med på en spännande förändringsresa. Du trivs som bäst i en snabbrörlig, dynamisk företagskultur där du är med och påverkar på ledningsgruppsnivå. I rollen som Försäljningschef får du en nyckelroll i bolaget i nära samarbete med ditt säljteam och Infometrics kunder. I syfte att effektivisera och utveckla en affärsmässig säljorganisation till att bli ledande i kategorin, bidrar du med dina kunskaper inom försäljning, kategoriutveckling och nykundsbearbetning. Du är ytterst ansvarig för försäljningen med ett stort budgetansvar där du snabbt förväntas etablera struktur, strategi och vara en drivande faktor i att säkerställa bolagets tillväxtambitioner. Som Försäljningschef är du en del av ledningsgruppen, rapporterar till CEO/VD och leder ett säljteam på ca 8 personer. Rollen är placerad på Infometrics huvudkontor i Sollentuna men med möjlighet till flexibelt upplägg i Stockholm.

Övergripande ansvar

 • Driva och utveckla bolagets försäljningsstrategi och handlingsplaner för fortsatt tillväxt.
 • Leda, coacha och utveckla försäljningsorganisationen.
 • Budget- och resultatansvar med tydliga KPI:er, aktiviteter och uppföljning.
 • Planera, driva och följa upp nya arbetssätt, processer, rutiner och projekt.
 • Del i företagets ledningsgrupp med förväntan att bidra till företagets utveckling som helhet.

Tidigare erfarenhet

 • Erfarenhet av teknisk försäljning B2B med fördel från ex energibranschen eller fastighetsbranschen alternativt lås/larm eller ventilation.
 • God teknikförståelse och tydligt intresse för hållbara energilösningar.
 • Några års erfarenhet av en ledarroll där du aktivt drivit förändringsresa med goda resultat.
 • Starkt affärsmannaskap och resultatfokus samt ett genuint intresse av att förstå dina kunders- och verksamhetens affär och utmaningar.

Personliga egenskaper

 • Hög ambitionsnivå och tydlig drivkraft – du attraheras av att vara en nyckelspelare i ett entreprenöriellt tillväxtbolag!
 • Lösningsinriktad och handlingskraftig med god förmåga att prioritera och ta initiativ för att komma framåt.
 • Du är en trygg och erfaren ledare som känner tilltro till dina medarbetare och har stor passion för att se andra utvecklas och lyckas.
 • Du är entusiasmerande och och har en naturlig fallenhet för att inspirera teamet till att nå högt uppsatta mål.

Kontakt

Vid ytterligare frågor, kontakta oss:

Sandra Ekdahl
Search Associate
+46 720 83 26 35
Mail
Nina Ahlström
Executive Search Consultant
+46 702 75 15 99
Mail