Head Agent satsar framåt och utökar styrelsen.

Åse Holmberg kliver in i Head Agents styrelse

Vid årsskiftet blev det klart att Åse Holmberg kliver in som ny styrelseledamot i Head Agents styrelse. Åse kommer med sin personlighet och relevanta erfarenhet komma in som en stark kraft och bidra till verksamhetens lönsamhet och framgång.

Vi har ställt några frågor till Åse:

Hur lång betänketid behövde du innan du tackade ja till styrelseuppdraget på HA?
Det enda jag har för lite av i livet är tid, så att tacka ja till ett styrelseuppdrag är verkligen inte självklart för mig. Jag måste känna att jag köper in på bolagets grundidé, ägarnas vision och företagets värderingar innan jag ens kan överväga möjligheten att kliva in. Därtill måste jag känna att jag själv kommer växa och lära mig av samarbetet. Men efter att ha träffat ägarna och styrelseordföranden så var det tydligt för mig att HA checkade av alla mina boxar, så när väl den skarpa frågan kom så var det inte alls svårt att tacka ja.

Vilka frågor kommer du driva? Vad står högst upp på din agenda?
Som den styrelseledamot som har störst erfarenhet av att sitta på kundsidan och driva stora operativa organisationer, så kommer det vara naturligt för mig att driva kundperspektivet och då specifikt hur HA kan bli en stark partner. Därtill är jag enormt resultatfokuserad så Karin kommer ömsom få coaching ömsom en blåslampa på att leverera på sina mål från mitt håll.

Vad ser du är det största utmaningarna inom vår bransch?
Att hålla sig relevant genom att förstå den snabbrörliga värld som kunderna befinner sig i. Såväl företag som roller är i konstant förändring, så en kandidat som skulle kunnat vara en perfekt match förra året kan vara helt fel idag. Förstår man som rekryteringsbolag inte den omställningsprocessen som majoriteten av alla företag befinner sig i just nu, kommer man därför inte bli en bra partner.

Många pratar om vikten av ”livslångt lärande” – Vad betyder det för dig och har du några knep att dela med dig av?
Att utvecklas är för de allra flesta en ganska jobbig process. Få erkänner det för sig själva, men i grunden är vi som människor relativt bekväma och gillar att stanna i vår comfort zon. Så livslångt lärande handlar för mig om att tvinga mig att fortsätta vara nyfiken, att inte bli bekväm, och att oavsett hur erfaren jag än är försöka sätta mig i situationer där jag återigen blir nybörjaren i rummet. Så det är nog mitt bästa tips – se till att då och då hamna i situationer där du är den som kan minst, så kommer du fortsätta lära dig nya saker per automatik.

Vilken är din främsta levnadsregel/motto?
Jag har så många, men en av dem jag håller högt är ”Jag kan ha fel, jag kan ha fel, jag kan ha fel.” Det är ett mantra direkt stulet av den vise Björn Natthiko Lindeblad, som i all sin enkelhet inkapslar hur viktigt det är att försöka se alla situationer från fler än bara min egna vinkel.

Fakta om Åse
Gör idag: Interim Chief Commercial Officer på Clas Ohlson, 
styrelseordförande i UX-designbyrån Osynlig, styrelseledamot i Head Agent AB
Familj: En stor och härlig bonusfamilj
Bor: I Stockholm
Bakgrund: Civilekonom, men ledande befattningar bakom sig inom 
främst retail och telekom