I huvudet på…

…Tommy Jarnemark som idag är VD på Verified. Han går upp 05.45 varje morgon, tror på det transformativa ledarskapet och bestämde sig tidigt för att stå för sin integritet. 

Vad driver dig i din yrkesroll?

– Att få människor att växa till sin fulla potential och tillsammans jobba för att nå de visioner och mål vi satt upp.

Beskriv din ledarskapsfilosofi!

– Jag tror på ett transformativt ledarskap där en tydlig vision, delaktighet och ansvarstagande hos medarbetarna är det centrala. Att skapa förtroende och psykologisk trygghet är grundläggande för att utveckla högpresterande individer och team.

Viktigaste egenskaperna hos en ledare?

–  Tillit, självinsikt och att vara intresserad av människor på riktigt. För att få tillit behöver du våga visa din sårbarhet, för att få självinsikt behöver du förstå hur du själv fungerar, vilka styrkor och svagheter du har, och för att se andra människor behöver du släppa egot.

Avslöja något om din morgonrutin!

– Jag går upp 05.45 varje morgon, min fru likaså. Då äter vi frukost tillsammans medan vi samtalar om allt, högt som lågt. Det är en rofylld och värdefull tid som jag inte vill vara utan.

Hur tacklar du motgångar?

– Genom att ganska snabbt försöka lära mig av dem. Jag är fostrad i idrottens värld och har alltid drivits av att vinna nästa match. Att förlora är aldrig kul men en naturlig del av att satsa stort och sträva mot tuffa mål. Motgångar är en del av framgången över tid och då är lärandet nyckeln – annars tror jag inte att man kommer vidare.

Hur firar du framgångar?

– Genom att såväl bekräfta medarbetarnas prestationer som att skåla i champagne. Trots att jag försöker uppmärksamma framgångar regelbundet, inser jag att jag kan bli bättre på att verkligen stanna upp och fira ordentligt – inte minst som ledare i en snabbväxande organisation där det är lätt att bara vilja springa vidare till nästa utmaning.

Har du någon dold talang?

– Jag är dubbelhänt. Jag skriver med vänster hand och spelar tennis med höger.

Viktigaste beslutet du tagit för din karriär?

– Tidigt i karriären bestämde jag mig för att våga stå för min integritet som ledare och människa. Börjar man göra avkall på det man tror på är man på en stig som inte leder till något bra.

Bästa rådet du fått i ditt yrkesliv?

– En ledare som betytt mycket för mig gav mig det här rådet en gång och det har jag verkligen tagit till mig, ”Se till att kunna balansera din energi, att veta när du ska brinna och när du ska spara och samla energi”. Som högpresterande är det lätt att ständigt pusha på, både dig själv och andra. Men för att vara hållbar och framför allt framgångsrik i det man gör, både som individ och som organisation, behövs stunder av reflektion och återhämtning.

Vilken är din guilty pleasure?

– Jag är otrolig svag för actionrullar. Jag är uppvuxen på 80- och 90-tals action som sen bara fortsatt leva. Så fort Jason Statham släpper en ny film sitter jag bänkad.

Vilken bok är din bibel?

– The Trillion Dollar Coach, som handlar om Bill Campbell – en ledare i Silicon Valley som coachat och lett i stort sett alla framgångsrika ledare där. En fantastisk bok om ledarskap och vad som gör dig till en bra ledare.

Vad spenderar du dina pengar på?

– Upplevelser, mat och kläder – i den ordningen och med stor vikt på det förstnämnda.

Slutligen, berätta om tre framtidsdrömmar!

–  Jag drömmer om att vi får chansen att utveckla allt det roliga som vi planerar för Verified. Att mina döttrar ska omfamna livets möjligheter och jobba hårt för sina drömmar samt att vi får se världen gå åt rätt håll så att vi kan lämna den gamla tidens synsätt.

Stort tack för samtalet Tommy!

// Vännerna på Head Agent