OMD

OMD söker Kommunikations- och Mediestrateg

OMD är en internationell integrerad kommunikationsbyrå som skapar media och marknadslösningar. OMD ingår i Omnicom Media Group, ett av världens största reklam-, media- och kommunikationsföretag. Under 2014 omsatte svenska Omnicom Media Group 2 023 miljoner kronor med en byråintäkt på 147 miljoner kronor. I Sverige har OMD kontor i Stockholm och Göteborg. Vi är över 100 anställda och jobbar med välkända varumärken som McDonald’s, Hemköp, MediaMarkt, PostNord, Specsaver och Renault.

“OMD är i konstant rörelse. Genom att hela tiden förändras och utvecklas kan vi fortsätta att ligga i framkant. På OMD delar vi en gemensam strävan efter vassare insikter, smartare idéer och starkare resultat.”

Som Strateg på OMD tillhör du området strategi och är en del av kundteamet. Du får en givande och utvecklande roll med omväxlande utmaningar. Du spelar en ledande roll såväl internt som externt. De huvudsakliga områdena du ansvarar för är:

• Sätta upp/skapa kommunikations- och mediestrategier i OMD’s uppdrag för kunder.

• Spela en viktig roll i pitcharbete och i casetävlingar

• Arbeta med målgruppssegmentering/analys, köpsbeslutsprocess och

kommunikation/media, omvärldsanalys

• Långsiktig strategisk input till ledningsgrupp, controller eller andra intressenter hos kund

• Inspirera och utbilda internt

Dina kvalifikationer

• Du har minst 5års erfarenhet av att ha arbetat med kommunikationsutmaningar på reklam, media eller annan kommunikationsbyrå som planner, kundansvarig eller projektledare på kunder med strategiskt/kreativt fokus.

• God förståelse för kopplingen kommunikation och media samt för research/data och hur det används

• Du har en god kunskap och insikt i hur det föränderliga medielandskapet påverkar konsument och därmed mediebyråns framtida roll och utmaningar.

Personliga egenskaper

Vi tror att du är en självsäker och förtroendeingivande person som brinner för kommunikation och konsumentinsikt. Du är en duktig nätverkare med etablerade och goda relationer inom branschen och med en god förståelse för kundens bakomliggande strategier. Vidare är du en nyfiken person som drivs av förändringar och utmaningar och som med ett prestigelöst mindset är beredd att arbeta för att driva OMDs utveckling framåt.

För mer information, vänligen kontakta researcher Matilda Segelström på 076 010 13 52, matilda.segelstrom@headagent.se eller konsult Victoria Gillberg på 070 300 61 50, victoria.gillberg@headagent.se