CEDERQUIST

Associate/Senior Associate Privat M&A

Vi är medvetna om att varje uppdrag är unikt och vi är lyhörda för våra kunders skiftande behov. Vår långa erfarenhet och de kompromisslösa kunskapskrav vi ställer på våra jurister garanterar vår ställning som en av Sveriges absolut främsta affärsjuridiska byråer. Vår legala kompetens och förståelse för kundens verksamhet, kombinerat med personligt engagemang och en pragmatisk approach, är grunden för utförandet av alla våra uppdrag. Målsättningen är att alltid tillföra kunden största möjliga nytta.

Teamet och tjänsten

Cederquists M&A-team är välkänt på marknaden och biträder regelbundet såväl entreprenörer som stora ledande svenska och utländska noterade och onoterade bolag, riskkapital- och venturefonder samt finansiella institut i deras M&A-affärer. Ärendena som gruppen hanterar omfattar alltifrån de största mest uppmärksammade transaktionerna på den svenska marknaden till mindre transaktioner för grundarfamiljer och andra entreprenörer.

Rådgivningen omfattar bland annat förvärv, samgåenden, outsourcing, joint ventures och omstruktureringar, kapitalmarkandsfinansieringar och refinansieringar, incitamentsprogram, syndikeringar och andra kapitalstrukturfrågor samt avyttringar och exitprocesser. Teamet har en bred erfarenhet av transaktioner inom de flesta sektorer, exempelvis finansiella tjänster, försäkringsverksamheter, infrastruktur, hälso- och sjukvård, utbildning, livsmedel, läkemedel och medicinska hjälpmedel samt retail och onlineförsäljning. Cederquists M&A-team rankas kontinuerligt som ett av de bästa i Sverige av Chambers Global, Chambers Europe samt Legal500.

Efterfrågan på dessa tjänster är stor och Cederquist ser nu att de behöver förstärka teamet med flera associate eller senior associate. I rollen rapporterar du till delägare i privat M&A samt ansvarig jurist i respektive ärende.

Erfarenhet och kompetens

  • Minimum tre års arbetslivserfarenhet inom privat M&A
  • Byråerfarenhet är önskvärt
  • Tingsmeritering är önskvärt
  • Svenska och engelska i tal och skrift

Personliga egenskaper

Vi tror att du är en balanserad person som är trygg i sig själv. Naturligtvis är du strukturerad, ansvarstagande och analytisk. Viktigast av allt, du är ödmjuk, lyhörd och teamplayer. Intresse för affären och juridiken utmärker dig.

För mer information om rollen vänligen kontakta Camilla Asmussen; camilla.asmussen@headagent.se +46707908741 eller Cecilia Brinck; cecilia.brinck@headagent.se