PostNord AB

Delivery Manager

PostNord är den ledande leverantören av kommunikations- och logistiklösningar till, från och inom Norden. Vi säkerställer också postservicen till privatpersoner och företag i Sverige och Danmark. Genom vår expertis och ett starkt distributionsnät utvecklar vi förutsättningarna för morgondagens kommunikation, e-handel, distribution och logistik i Norden. 2016 hade koncernen 33 000 anställda och en omsättning på ca. 38,5 miljarder SEK. Moderbolaget är ett svenskt publikt bolag med koncernkontor i Solna.

Vill du arbeta som Delivery Manager i en av Nordens mest spännande koncerner där IT står i fokus? Nu söker vi dig som vill axla en central roll för att säkerställa leveransen av våra verksamhetskritiska produktionssystem.

Rollen

I rollen som Delivery Manager kommer du att tillhöra ett team som håller ihop arbetet med våra leverantörer. Vi driver aktiviteter kring förbättringar/utveckling, säkerställer förvaltningen och har budgetansvar. Arbetet sker i nära samverkan med flera parter inom PostNord, bl.a. Service Managers som samlar upp de funktionella kraven kring våra system och lösningar. Vi följer upp leveransen från våra leverantörer.

Dina arbetsuppgifter

 •       Ansvara för PostNords produktionssystem – lösningar som utvecklas fort hos PostNord.
 •       Kontrollera IT-miljön och pågående IT-leverans av PostNords IT-system.
 •       Ansvar för budget och leverantörskostnad inom ditt område.
 •       Ge operativ och taktisk IT-kunskap och support till stakeholders och kommunicera mot relevanta affärsområden. 

Kvalifikationer

 •       Akademisk utbildning, gärna inom informationsteknologi eller datavetenskap
 •       Minst fem års relevant arbetslivserfarenhet
 •       Flytande svenska och engelska är ett krav
 •       Erfarenhet av IT-leverans i ett stort systemlandskap med mycket integrationer
 •       God förståelse för processer och budgetarbete
 •       Kunskap kring applikationsutveckling, agil leverans och hur man bygger och underhåller               applikationer är meriterande
 •       Erfarenhet från outsourcing, projektledning och kunskap inom ITIL är ett stort plus

Personliga egenskaper

Som person är du driven, kommunikativ och trygg med en god förmåga att skapa relationer. Ditt arbetssätt är strukturerat och leveransinriktat. 

Vi arbetar i en dynamisk miljö med en varierande och ibland oförutsägbar vardag. I den här rollen finns det en hög grad av flexibilitet och frihet under ansvar. Människor med olika bakgrund arbetar hos oss. Du kommer därför vara en del av en arbetsplats med stor mångfald, vilket bidrar till bättre resultat för verksamheten.

För fackliga kontaktpersoner se www.postnord.com/fackliga

För ytterligare information är du välkommen att kontakta Karin Bergström, karin.bergstrom@headagent.se eller Josefin Johansson, josefin.johansson@headagent.se