KVDBil

Head of Product

Kvdbil.se är Sveriges största marknadsplats för begagnade bilar, årligen säljer vi över 26 000 bilar. Våra kunder, som är privatpersoner, företag och myndigheter både säljer och köper bilar genom oss. Vi testar, värderar, fotograferar och beskriver alla bilar innan de läggs upp till försäljning via auktion på kvd.se. I KVD-koncernen ingår även Sveriges ledande bilvärderingsbolag Bilpriser med värderingssajten bilpriser.se samt kvdpro.com, en marknadsplats för maskiner och tunga fordon.

Vill du vara med på en digital transformeringsresa, där du får vara med och proaktivt driva affärs- och produktutveckling, och via datadrivna arbetssätt optimera den totala kundresan för KVDbil? Då kan du vara nästa Head of Product.

Fordonsbranschen i stort genomgår just nu en digital förändringsresa för att kunna möta nya kundbehov och beteenden, vilket kommer ställa krav på den totala kundresan. Som grund för fortsatt tillväxt ligger att fortsätta stärka närvaron i de digitala gränssnitten, men samtidigt säkerställa att affärsmodellen fullt ut stödjer och utnyttjar sättet affärer görs på idag.

Som Head of Product spelar du en avsevärt viktig roll i bolaget, där du blir övergripande ansvarig för samtliga digitala kundgränssnitt, med huvudfokus att fortsätta driva produktutveckling och säkerställa att KVDbil ligger i framkant vad gäller kunderbjudande på KVDbil.se.

Ditt mål är att öka konverteringarna och intäkterna och tillsammans med berörda parter i organisationen, däribland produkt och marknad, samt IT, driva utvecklingsprojekt som bidrar till en datadriven organisation, med förmåga att snabbt fånga kundinsikter för att effektivt kunna testa nya affärsdrivande produkter och tjänster.

Visionen framåt är att KVDbil är den främsta destinationenför att sälja, köpa och ägabegagnade bilar.

Rollen rapporterar till Chief Growth Officer.

Krav på erfarenhet.

 • 5+ års relevant erfarenhet, företrädesvis som produktansvarig för ett mellanstort bolag gärna med digital affärsmodell.
 • Relevant akademisk examen.
 • Dokumenterad erfarenhet där du framgångsrikt sålt in, initierat och drivit produktutveckling, effektivisering- och förbättringsarbeten med bevisade intäkts- och affärseffekter, både mot organisationen och kund.
 • Mycket goda kunskaper inom digital utveckling och optimering samt kravställning mot IT-utveckling
 • Mycket god affärsförståelse och insikt i vad som driver lönsamhet och olika affärsmodeller, och vad som krävs för att förflytta fysiska kundmöten in i det digitala. 

Personliga egenskaper.

 • Proaktiv och självgående med ett starkt driv och hög ambitionsnivå
 • Genuint affärsorienterad
 • Stark analytisk och strategisk förmåga i kombination med förmågan att vara operativ och en ”doer”
 • God kommunikationsförmåga
 • Trygg och prestigelös med en hög personlig mognad
 • Förmåga att motivera, engagera grupper och att kunna skapa förtroende i olika delar av verksamheten
 • God samarbetsförmåga 

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i bolag ägda av investerings/PE-bolag i ett liknande skede som KVDbil, och om du har god kunskap inom finansiering, försäkring eller bilrelaterade produkter, men det är inget krav.

Placeringsort är Göteborg alternativt Stockholm, resor mellan kontoren ingår i tjänsten.