Pricerunner

Group Business Controller

PriceRunner är en gratis prisjämförelsetjänst utformad efter konsumentens behov. Vårt mål är att ge dig den mest omfattande översikten av marknaden och hjälpa dig att jämföra produkter, priser och återförsäljare. Dessutom kan du läsa köpråd, se produktbilder, läsa expert- och användarrecensioner innan du bestämmer dig för vad du ska köpa. 
 
Varje dag samlar vår avancerade mjukvara in miljontals priser från tusentals webbutiker. Varje månad har vi flera miljoner besökare, vi hjälper tusentals e-handlare att synas på nätet, lanserar fler funktioner för den prismedvetna konsumenten och ser ljusare på framtiden än någonsin tidigare.

Vi söker nu en affärsinriktad, analytisk och engagerad Group Business Controller som ska arbeta nära verksamheten i en analysintensiv, affärsstödjande roll. Du spelar en central roll i den strategiska och finansiella utvecklingen av bolaget och du rapporterar till Group CFO. Du blir en del av en dynamisk och datadriven organisation som du stöttar med analyser och lönsamhetsberäkningar samt analyserar investeringar och utvecklar strategier för lönsam tillväxt.

Mer om tjänsten:

Dina huvudansvarsområden kommer vara:

  • Finansiell planering och analys (FP&A)
  • Budgetering, prognostisering och resultatuppföljning
  • Utveckling och uppföljning av operativa, strategiska och finansiella nyckeltal
  • Stötta produktutveckling och försäljning med lönsamhetsberäkning och uppföljning
  • Framtagande av rapporter och beslutsunderlag till företagets ledning och styrelse
  • Business Intelligence – produktansvarig för vår BI-lösning

Vi tror att rätt person är:

Analytisk med förmågan  att omvandla insikter till handlingsplaner. För att trivas i den här dataintensiva rollen är du en prestigelös och analytisk doer med strategisk höjd och ett gott affärssinne. Som person är du driven, strukturerad och kommunikativ. Du sätter dig snabbt in i nya arbetsuppgifter, genomför ditt arbete ansvarsfullt och håller hög kvalitet i samtliga processer. Vi söker dig som är hjälpsam och engagerad och som har förmågan att vara flexibel när det krävs. Variationen av eget arbete och samarbete i grupp passar dig väl. Du är bra på att hålla flera bollar i luften, prioritera och har en stark förmåga att arbeta under hög belastning med korta deadlines. 

För att passa i rollen tror vi att du har:

God förståelse för och erfarenhet av business control och att du nu vill gå vidare i karriären för att bli vår klarast lysande analytiska stjärna med järnkoll på vår affär.  Du har akademisk examen, 3+ års erfarenhet av liknande uppgifter och även erfarenhet av online annonsering, e-handel eller motsvarande. Du har stor erfarenhet av webbanalys och är något av en ninja inom Google Analytics.