Deloitte

Redovisningsspecialist

Deloitte är ett av världens största revisions- och konsultnätverk med mer än 210 000 medarbetare i 150 länder. I Sverige vinner vi ständigt nya uppdrag och är idag samarbetspartner till merparten av landets största företag. Våra klienter begär att vi hjälper dem att vidareutveckla deras verksamhet och göra dem mer framgångsrika. För att skapa maximalt värde för våra klienter samarbetar vi ofta över våra affärsområdesgränser, kontor och landsgränser. Klienternas behov ställer krav på våra medarbetare att ha en stark drivkraft, goda ledaregenskaper och djupa specialistkunskaper.
 

Är du lösningsorienterad, initiativrik, drivs av att göra affärer och stimuleras av kundkontakt? Vill du arbeta i ett spännande och utmanande affärsklimat i ett globalt företag med ett kraftfullt nätverk av erfarna kollegor och tillgång till ett av världens största utbildningsprogram?

Deloitte vill nu förstärka sitt team med en specialist inom komplexa redovisningsfrågor och finansiell rapportering och söker därför en redovisningsspecialist till sin verksamhet inom Accounting and Financial Reporting (AFR).

AFR-teamet består av 15 medarbetare, varav ett 10-tal medarbetare arbetar med finansiell rapportering för icke finansiella företag. Som specialist kommer du att arbeta som verksamhetskonsult samt få relativt fria tyglar att utveckla produkter och tjänster inom Deloittes rådgivning. Du kommer att stötta revisorerna, men också arbeta på uppdrag direkt av klienterna, vilka är stora och medelstora bolag i Sverige.

Deloittes specialister inom AFR arbetar med finansiell rapportering i flera olika dimensioner med fokus på kvalificerade redovisningsfrågor samt presentation och upplysningar i finansiella rapporter. Redovisningsfrågor omfattar både svenska redovisningsregler och IFRS. Vi är även delaktiga i specifika frågeställningar vid företagsförvärv och börsintroduktioner.

 

Övergripande ansvarsområden

  • Arbeta med klienter över hela Sverige och med företag i olika storlekar och branscher.
  • Bygga kontaktytor med klienter med motparter såsom CFO, redovisningschef och redovisningsspecialister.
  • Bygga ett internt nätverk då avdelningen även utgör en stödfunktion till revisionsteamen.
  • Vara delaktig i seminarier, både interna och externa för att ta del av nyheter inom redovisningsområdet som påverkar redovisning och rapportering.

 

 Om dig

  • Vi söker dig som har ca 3-7 års erfarenhet av redovisning och finansiell rapportering exempelvis som redovisningsspecialist, redovisningschef eller kvalificerad redovisningsekonom
  • Erfarenhet från börsbolag, konsultrollen eller från en revisionsbyrå är meriterande
  • Extra stort plus är om du har kunskap inom IFRS15 och/eller IFRS16

 

Du trivs i konsultrollen och drivs av utmanande frågeställningar och uppdrag. Du är affärsorienterad och vårdar klientrelationer genom att vara social och förtroendegivande med hög integritet och specialistkunskap. Du är analytisk, pedagogisk och har en drivkraft och en strävan av att utveckla dig själv, dina kollegor samt klienter.