Kaplan

Client Manager

Dagens konsumenter är medvetna om att de lämnar dataspår efter sig i allt de gör. I utbyte begär de att informationen används för att skapa relevanta och skräddarsydda kundupplevelser samt personlig kommunikation. Trenden är tydlig – företag som vill kunna mäta sig i konkurrensen måste tänka på konsumenterna på ett helt annat sätt än i dag. För att skapa kundupplevelser som är baserade på kunddata, så behövs lösningar som kombinerar analys, teknik och kommunikation. Kaplan leder utvecklingen i Norden, och letar nu efter ytterligare kompetens till sitt prisbelönta team. Vi befinner oss i en stark tillväxtfas. Med kontor i Stockholms innerstad och Köpenhamn och uppdrag för många av Nordens största och mest välkända företag ser vi bara början på vad vi kan åstadkomma. På vår kundlista märks SJ, Volvo, Circle K, Tele 2, Svenska Spel, A-Z Sportswear by Zlatan, Com Hem och många fler.

Våra projekt.

Alla våra projekt är unika och anpassas efter kundens förutsättningar och mål. Vi jobbar med ”big data”; våra kunder har stora datamängder och komplexa databaser som innehåller information om kundbeteenden och köpmönster. Kunddatabaserna, deras transaktioner och köpbeteenden använder vi för att bygga system och processer för personaliserad, datadriven marknadsföring. Vi använder olika verktyg, t ex Adobe Marketing Cloud, Tableau, inRiver i kombination med våra kunders verksamhetssystem. Våra kundteam är tvärfunktionella med systemspecialister, strateger, kreatörer och analytiker. För det mesta arbetar vi från vårt kontor på Sturegatan och ibland hos kund.

Om rollen.

Som Client Manager kommer du självständigt ansvara för och driva komplexa projekt för Kaplans kunder. 

  • Starkt bidra till att driva kundens utveckling mot kundcentrering
  • Aktivt vidareutveckla strategiska erbjudanden och arbetsprocess 
  • Initiera och driva merförsäljningsaktiviteter på kund 
  • Leda och coacha team från olika kompetensområden.

Erfarenhet och kompetens.

  • Akademisk utbildning, gärna inom ekonomi
  • +5 års arbetslivserfarenhet av relevanta roller inom exempelvis CRM, kundstrategi, marknadsteknologi eller liknande.
  • God kunskap av Office-paketet.
  • Erfarenhet av Tableau, qlickview, SAS, SPSS och Adobe marketing cloud är meriterande
  • Erfarenhet av projektledning
  • Erfarenhet av försäljning är meriterande
  • Erfarenhet av att ha arbetat som konsult på väletablerat management konsultföretag.

Personliga egenskaper.

Som person tror vi att du är driven, utåtriktad och har en god förmåga att bygga relationer. Vidare har du en stor nyfikenhet och en vilja att lära dig nya saker då man jobbar i team med personer från olika kompetensområden. Du är också en trygg projektledare som är van att driva team i olika konstellationer.

För mer information vänligen kontakta Ellinor Alkvist ellinor.alkvist@headagent.se 073-508 35 86 eller Josefin Johansson josefin.johansson@headagent.se