PostNord AB

Vendor Manager, Stockholm

Vi levererar. PostNord är den ledande leverantören av kommunikations- och logistiklösningar till, från och inom Norden. Vi säkerställer också postservicen till privatpersoner och företag i Sverige och Danmark. Genom vår expertis och ett starkt distributionsnät utvecklar vi förutsättningarna för morgondagens kommunikation, e-handel, distribution och logistik i Norden. 2017 hade koncernen 31 000 anställda och en omsättning på 37 miljarder SEK. Moderbolaget är ett svenskt publikt bolag med koncernkontor i Solna. Besök oss på www.postnord.com.

Vill du arbeta som Vendor Manager i en av Nordens mest spännande koncerner där IT står i fokus? Nu söker vi dig som vill axla en central roll för att säkerställa leveransen av våra verksamhetskritiska produktionssystem.

Bli en del av vårt team

I rollen som Vendor Manager erbjuder vi dig ett omväxlande arbete med stort ansvar i en Nordisk organisation. Du ansvarar för att PostNord får ut förväntade effekter av ingångna avtal. Du skall samordna och koordinera leverantörskontakter på strategisk och taktisk nivå, hantera kommersiella tolkningar samt arbeta med styrning och uppföljning av leverantörer och avtal avseende ekonomi, prestanda och servicenivåer tillsammans med ditt interna Vendor Team med representanter från övriga IT.

Du kommer att ansvara för relationer och förhandlingar med stora internationella leverantörer inom IT. Du bygger upp och bibehåller relationer med interna såväl som externa intressenter och är med och tar fram den strategiska agendan för IT-ledningen.

Du har vad som krävs

Du som söker har bred erfarenhet av IT-branschen och en välutvecklad kommersiell förmåga. Du har flera års erfarenhet av IT-inköp och leverantörshantering samt erfarenhet av Service Delivery Management och SLA uppföljning. Du har god erfarenhet av IT outsourcing samt vana att arbeta i gränssnittet mellan leverantör och verksamhet i en multisourcad IT-miljö. Du har en akademisk bakgrund inom ekonomi, IT eller systemvetenskap och minst 8 års arbetslivserfarenhet inom området samt utmärkta färdigheter i svenska och engelska.

Som person är du driven, en samarbetsinriktad, kommunikativ och trygg med stark självkänsla och med en god förmåga att skapa relationer. Ditt arbetssätt är strukturerat och leveransinriktat. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för rollen.

Vi levererar

Vi arbetar i en dynamisk miljö med en varierande och ibland oförutsägbar vardag. I den här rollen finns det en hög grad av flexibilitet och frihet under ansvar. Människor med olika bakgrund arbetar hos oss. Du kommer därför vara en del av en arbetsplats med stor mångfald, vilket bidrar till bättre resultat för verksamheten.

Ansök

För ytterligare information är du välkommen att kontakta Staffan Öster, staffan.oster@headagent.se eller Ellinor Alkvist, ellinor.alkvist@headagent.se, sista ansökningsdag är den 2 juli 

Fackliga kontaktpersoner se 

www.postnord.com/fackliga

Vi ser fram emot att höra av dig.