Swedbank

Visuell Designer

Du brinner för den grafiska designens del i användarupplevelsen och för att få varje pixel på rätt plats, du är en mästare på grafiska detaljer och hur de bidrar till helheten. Du gillar att arbeta inom ett stort varumärkes-ramverk tvärs genom flera touchpoints. Du drömmer i key frames timing för att få till den rätta känslan i en animation. När det gäller verktyg så nöjer du dig bara med det bästa och testar gärna nya om de hjälper dig att göra bättre design.

Och viktigast av allt, du vill hjälpa mer än 5 miljoner människor att få bättre koll på sin ekonomi. Stämmer det in på dig? Om ja, kom och jobba med UX design hos oss på Swedbank. Du kommer att bli en viktig del i ett stort och ungt UX team med fokus på att utveckla och förnya våra grafiska bibliotek/identitet. Vi är ett 30-tal designers som jobbar hårt med att forma bra kundupplevelser i Swedbanks digitala kanaler.

Som Visuell designer arbetar du tätt med våra UX designers, där ni tillsammans ansvarar för att säkerställa slutanvändarens behov och krav och väger dessa mot verksamhetens behov. Du kommer även att arbeta i agila och tvärfunktionella team som består av en eller flera UX designers, produktägare, utvecklare och varumärkesavdelningen.

Övergripande ansvarsområden.

 • Ta fram koncept och skisser från idé till detaljerad grafisk form för digitala kanaler. Utgå från existerande varumärkes rammverk samt förnya och utmana.
 • Delta i arbetet med att vidareutveckla och hålla ihop vår designriktlinjer och komponenter.
 • Delta i idégenerering, koncept- och visionsarbete för den framtida användarupplevelsen.
 • Jobba med design av bankens samtliga kanaler som app, web och interna system, samt skapande av CMS system.
 • Identifiera interaktions- och designmönster som kan användas för att säkerställa en konsekvent användarupplevelse.

För att lyckas i rollen behöver du.

 • Ca 3-5 års erfarenhet av arbete med användarcentrerat designarbete. Erfarenhet av att ha jobbat som visuell designer i liknande organisationer/myndigheter är meriterande.
 • Känna dig trygg med att argumentera för värdet av din design och kan motivera dina designbeslut för projektens olika intressenter.
 • Ha arbetat med responsiva webbplatser och mobila appar i agil utveckling.
 • Erfarenhet av att skapa grafisk design inom existerande ramverk samt att utveckla befintliga ramverk. Erfarenhet från att skapa designsystem, från helhet till komponenter.
 • Vara van att arbeta med Sketch och Invision samt att samarbeta med frontendutvecklare för implementering av designen.
 • Har god kunskap om och erfarenheter av att designa utifrån riktlinjer för tillgänglighet (WCAG).
 • Förutom grafisk form har du en stark känsla för hur interaktionsdesign, tonalitet, text och ordval påverkar användarupplevelsen.
 • Tycka om att jobba i team och kunna kommunicera väl på både svenska och engelska.
 • Ha en vass portfolio.
 • Kandidatexamen inom design eller motsvarande.

Varför jobba på Swedbank?

Vi vill få dig att växa både i din yrkesroll och som person. Tillsammans med hela UX teamet och övriga Swedbank arbetar vi för ännu starkare kundcentrering och att ständigt testa nya och förbättrade arbetsätt.

Swedbank är en trygg arbetsgivare med en stor och stabil organisation som ger många utvecklingsmöjligheter och bra personalförmåner. Vår Design Hub finns i hjärtat av Swedbanks moderna huvudkontor.

Hos oss får du möjlighet att vara med att utveckla designprocessen i ett relativt ungt och växande designteam som både utmanar dig och motiverar dig att ständigt bli bättre. Vi lär av varandra och samarbetar för att lösa designutmaningar som påverkar många.

På Swedbank finns tryggheten och möjligheten att prova nya saker i en stabil miljö med utvecklingsmöjligheter och bra personalförmåner. Vi erbjuder dig en stimulerande arbetsplats som ger värdefull erfarenhet från varierande projekt inom fintech. Vår Design Hub sitter centralt tillsammans med den digitala bankens ledning, affär och utvecklare i hjärtat av Swedbanks moderna huvudkontor.