Sergel Kredittjänster

Produktchef för Affärsområde Kredit

Sergel är en av de ledande leverantörerna av kredithanteringstjänster i Norden och Baltikum. Vi erbjuder tjänster inom kreditscoring, inkasso, köp av fordringar samt meddelande- och betallösningar. Sergel Group har drygt 400 anställda i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Litauen och Lettland. Sergel är en del av Marginalen Group. Sergel är ett företag som bryr sig om människorna de möter och du möts av en arbetsplats som präglas av personlighet, professionalism och engagemang. Under parollen We Care arbetar alla i företaget mot det gemensamma målet att skapa marknadens nöjdaste kunder och slutkunder. Sergel är inne i en spännande utvecklingsfas och du som lockas av att vara med på den pågående förändringsresan ges möjlighet att vara med och ta Sergel in i framtiden.

Kort beskrivning av rollen

Vi söker nu en produktägare för en av våra viktigaste produktportföljer, som innehåller kredit- och scoring tjänster. Du ansvarar för portföljen och får vara med och skapa nutida och framtida attraktiva och lönsamma produkter på marknaden för kredit- och scoringtjänster. Du kommer att äga produkterna under deras livscykel och fatta både strategiska och operativa beslut kring deras utveckling. Du arbetar innovativt, bygger upp business case och är med och implementerar och följer upp. Du arbetar flexibelt och tvärfunktionellt i organisationen med allt ifrån kundtjänst till IT och säljorganisationen. Du är den som följer upp och dokumenterar marknadstrender inom kredittjänster, främst på den svenska men även den nordiska marknaden. Du är också med och identifierar och driver samarbeten med andra aktörer och partners.

I verksamheten finns det många synergier att hitta. Du är med och identifierar, skapar och förändrar processer som ger Sergels verksamhet effektivitet och konkurrenskraft, både inom ditt specifika område men också kunna ta steget in i andra områden som är fördelaktiga för Sergel. Som produktchef är det också en självklarhet att du håller organisationen uppdaterad och utbildad inom din produktportfölj. Du är placerad i Stockholm och visst resande inom norden ingår i rollen.

Krav på erfarenhet / specifik kompetens

Du har erfarenhet från branschen med minst fem års erfarenhet. Du har dokumenterad erfarenhet inom projektledning och har gärna suttit i en roll som kommersiell produktchef eller säljare av kreditprodukter. Du har kunskap om regler och lagkrav som rör kreditområdet. Du har varit med i sammanhang där lösningen har varit paketering och digitalisering av liknande typer av tjänster. Du är också gärna en van kravställare mot IT och tycker om analyssidan och BI.

Personbeskrivning

Du drivs av stor arbetsglädje och stolthet. Att du också drivs av att skapa perfekta lösningar som du är stolt över är en annan egenskap som gör att du kommer att smälta in med dina kollegor. Du gillar känslan av det lilla bolaget, är en doer och har en självgående och prestigelös personlighet. Du drivs av att skapa affärer och är resultatdriven. Du kommer att få en möjlighet att göra ett stort avtryck i vår gedigna satsning och därför behöver du ha samma motivation som övriga i teamet för att lyckas.