SEK AB Svensk Exportkredit

Marknads – och affärsutvecklare

Svensk Exportkredit (SEK) är ett statligt ägt bolag med det viktiga uppdraget, att på kommersiella och hållbara grunder säkerställa tillgången till finansiella lösningar för svensk exportnäring. Vår vision är att stärka svenska exportföretags konkurrenskraft och därmed bidra till att skapa sysselsättning och hållbar tillväxt i Sverige. Under 2018 lånade SEK ut sammanlagt 57 miljarder svenska kronor till och för svenska företag genom utlåning direkt till exportföretagen eller deras kunder. På SEK omges du av kollegor som har bred kompetens och erfarenhet inom exportfinansiering. Här är alla delaktiga och samarbetar lösningsorienterat och professionellt för att svenska företag ska vinna fler exportaffärer och bli mer konkurrenskraftiga. Detta kombineras med spännande internationella miljöer och kunder. På SEK får du följa med på en omfattande förändringsresa, där kundens behov styr utvecklingen och där ambitionen är att kunna göra mer nytta för fler. Välkommen till det stora, lilla företaget som brinner för svensk export. Ytterligare information om SEK finns på www.sek.se

SEK gör en förändringsresa och har en ambitiös agenda för lönsam tillväxt genom ökad kundorientering, digitalisering och effektivisering av verksamheten. SEK söker nu en Marknads- och affärsutvecklare som kommer att ansvara för paketering av SEK:s erbjudande utifrån olika kundbehov.

Som Marknads- och affärsutvecklare blir du en del av teamet inom Marknad och kommunikation. Ditt ansvar är att paketera SEK:s erbjudanden, ta fram budskap och genomföra marknadsaktiviteter för att nå ut till bolagets målgrupper.

Vad förväntar vi oss av dig?

Vi söker dig som har erfarenhet av arbete med finansiering, företagskunder samt kunderbjudanden. I rollen kommer du driva egna uppdrag och planera och genomföra riktade marknadsaktiviteter. Du är van att arbeta självständigt och kan själv producera säljstödsmaterial och relevant marknadsinnehåll såsom one pagers och customer stories för hemsida och intranät.

För att du ska trivas i rollen tror vi det är viktigt att du är driven och har hög integritet. Du är positiv, lösningsorienterad och lyhörd. Du är duktig på att samarbeta och använder din goda kommunikationsförmåga för att nå resultat.

Vi söker dig som

  • Har erfarenhet av paketering av erbjudande mot BTB från en regulatorisk bransch som bank/finans/försäkring.
  • Har erfarenhet av företagsutlåning.
  • Har arbetat med att planera och genomföra riktade marknadsföringsaktiviteter mot företagskunder.
  • Har akademisk examen med relevant inriktning.
  • Behärskar svenska och engelska i tal och skrift.
  • Är självgående och resultatinriktad samt har god samarbetsförmåga.
  • Vill bidra till att svensk export når framgång genom finansiella lösningar till svenska exportföretag.