Hemfrid AB

Affärsområdeschef

Hemfrid är Sveriges första och största leverantör av hushållsnära tjänster och erbjuder allt från hemstädning, fönsterputs och barnpassning till flytt- och trädgårdstjänster. Under de senast åren har vi, precis som marknaden, haft kraftig tillväxt och idag är vi över 2 200 medarbetare från hela världen som underlättar vardagen för familjer i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås och Linköping. Vi blickar ständigt framåt och utvärderar hela tiden nya tjänster, erbjudanden och strategiska samarbeten för att underlätta vardagen för våra kunder. Läs mer om Hemfrid här: www.hemfrid.se

Nu söker vi två drivna, kommersiella Affärsområdeschefer till Hemfrids tilläggsaffär som vill vara med och bredda och stärka Hemfrids tilläggstjänster.

Tjänsten som affärsområdeschef är en fantastisk möjlighet för dig med ett välutvecklat ledarskap och starkt affärsmannaskap. Du blir en del av ett framgångsrikt och framåtsträvande företag. Som affärsområdeschef har du en nyckelroll i vidareutvecklingen av ditt affärsområde och framtida tillväxt. Du har övergripande resultat- och personalansvar för affärsområdet, samt ansvar för att utveckla och förbättra affärsområdets tjänsteerbjudande.

Du bidrar genom att utveckla befintliga erbjudanden och identifiera nya möjligheter på marknaden. Du kommer även att ansvara för att hitta samarbetspartners och skapa mervärde för Hemfrids kunder. 

Du leder ett affärsområde där du har ett par direktrapporterade områdeschefer. En stor del av ditt arbete är att skapa tillväxt inom ditt område samt att motivera och utveckla dina medarbetare. Du kommer även ansvara för att implementera och effektivisera arbetsmetoder och processer.

Ansvar och uppgifter

  • Arbeta såväl strategiskt som operativt, från stort till litet
  • Ansvar för att utveckla befintliga och nya tjänster
  • Utöka kundportföljen och jobba innovativt och hitta nya affärer
  • PnL ansvar – Strategiskt och operativt ansvar för sitt affärsområde
  • Personalansvar – Leda och coacha områdeschefer 
  • Rekrytering i takt med att området växer

Erfarenhet

Du har erfarenhet från en chefsposition i en liknande roll, gärna från branscher med ett tydligt affärstänk och tillväxt. Du har stor förståelse för att utveckla affären genom ett starkt ledarskap. Du är en karismatisk, prestigelös lagspelare med ett tydligt driv att utveckla affärsområdet. Du brinner för att göra affärer och har förmåga att skapa goda varaktiga kundrelationer.

För att lyckas med uppdraget behöver du ha en god förmåga att leda och styra samt att engagera och motivera dina medarbetare. Du har en mycket god kommunikativ förmåga och har lätt för att skapa förtroende och samarbeta med såväl kunder som andra enheter. Du kan överblicka helhet, kvalitet och ekonomi och är resultatorienterad med kundfokus. 

Som person är du den som får saker att hända, du är kreativ och har förmåga att tänka nytt. Du har positiv energi och får enkelt med dig andra. Du kastar dig ut, vågar chansa och testar gärna nya saker. Du gillar att vara med och påverka, utmana och bidra till organisationens utveckling.