Blocket

CRM Marketing Automation Specialist

Blocket är en av Sveriges mest kända och välbesökta sajter med ca. fyra miljoner unika besökare varje vecka. Blocket är även ett av Sveriges mest älskade och omtalade varumärken. Just nu står vi inför en spännande utvecklingsfas med vårt CRM-arbete och vill därför stärka vårt team med en stjärna som kan lyfta vår riktade kundkommunikation och kundorientering till nästa nivå.

Om oss

Vi har nyligen samlat Marknad, Kommunikation, Kundservice och Kundsäkerhet under vår CMO, med syfte att optimera den totala kund- och användarupplevelsen i samtliga kontaktytor. Samtidigt utvecklar vi vår marknadsavdelning, ett team inom Growth Marketing, där både CRM och Performance Marketing kommer rikta fokus mot att bli mer datadrivna vad gäller kommunikation med syftet att öka intäkter och engagemang hos befintliga och nya Blocketanvändare. Blocket är en del av Schibsted Media Group, med ett stort internationellt nätverk.

Om CRM på Blocket

CRM-arbetet på Blocket är högt prioriterat och handlar primärt om att skapa kundfokus och att förstå samt agera på kundbeteenden och kundinsikter. Vi vill kommunicera rätt budskap i rätt kanal och vid rätt tillfälle. På så sätt driver vi konvertering, ett ökat engagemang och lojalitet hos våra befintliga användare och kunder – såväl B2C som B2B – för alla våra affärsområden (Köp & Sälj, Fordon, Jobb och inom kort även Utbildning och Resor). Vi vill skapa insiktsdriven och individanpassad kommunikation som gör skillnad för våra användare och kunder. Att ständigt testa och optimera val av kommunikationskanal, timing och budskap är självklart för oss. Vi har bara börjat och vi vill nu ha med dig på vår resa – Potentialen är enorm!

Kort beskrivning av rollen

Just nu står vi inför en spännande utvecklingsfas med vårt CRM-arbete och vill därför stärka vårt team med en stjärna som kan lyfta vår riktade kundkommunikation och kundorientering till nästa nivå.

Vi söker nu ytterligare en kollega till vårt team som, precis som vi, brinner för insiktsdriven kommunikation. Du kommer att vara en nyckelspelare i utvecklingen av vårt arbete inom CRM Marketing Automation för att öka engagemang och bygga lojalitet.

Du kommer att ingå i Blockets marknadsavdelning som består av 12 personer och rapportera till Head of Growth Marketing. Du kommer att arbeta i nära samarbete med vår CRM Manager samt andra funktioner såsom analys/insights, content, affärsutvecklare, projektledare och produkt/teknik. I din roll kommer du att ha stora möjligheteter att forma Blockets fortsatta arbete kring CRM och Marketing Automation.

Rollbeskrivning

 • Sätta urval, logik och workflows i våra Marketing Automation-verktyg (Braze / Upsales) utifrån teamets definierade CRM-strategi och gemensamma mål.
 • Utveckla nya CRM-dialoger och löpande optimera befintliga.
 • Maximera användandet av och kravställa på utveckling i befintliga Marketing Automation-verktyg, dvs helt äga exekveringen i våra MA-system.
 • Du exekverar, övervakar, optimerar, följer upp och rapporterar resultat för våra riktade dialoger/kampanjer.
 • Ansvarig för testplan av hypoteser samt genomförande av A/B-tester.
 • Löpande uppföljning av dialoger – med stöd från vår Growth Marketing Analyst.

Krav på erfarenh

et / specifik ko

mpetens

 • Du har en akademisk utbildning inom marknadsföring eller motsvarande. 
 • Du har 2-3 års erfarenhet av operativt CRM-arbete
 • Du har god erfarenhet av Marketing Automation (mot b2c &/el b2b)
 • Du är van vid att arbeta med a/b-testning, optimering och uppföljning, räkna på KPIer och fatta beslut utifrån sådan input.  

Personbeskrivni

ng

 • Datadriven, metodisk & logisk doer som får saker att ske.
 • Tekniskt kreativ
 • Att testa nya tillvägagångssätt är en naturlig way of working
 • Att optimera, analysera och löpande följa upp är en självklarhet för dig
 • Du är driven och brinner för att se resultat.
 • Du är ambitiös och självgående men jobbar även mycket bra i grupp.
 • God insikt i vad som driver konvertering, engagemang och lojalitet.
 • God analytisk förmåga, förstår data och har lätt att se samband.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig att arbeta med Sveriges största och mest folkkära marknadsplats! Vi når flera miljoner svenskar varje vecka och vi brinner för vårt syfte att bidra till en hållbar värld och skapa möjligheter, för alla. Vi jobbar utifrån våra värderingar: Våga, Samarbeta, Ta ansvar och Skapa ”wow”. Trots att vi funnits i över 20 år är vi ett bolag i ständig förändring och har höga ambitioner för de kommande åren.