Eleven/Nordicfeel

Marketing Automation Specialist

Eleven och NordicFeel är tillsammans en av nordens största onlineaktörer inom hud- och hårvård, doft och make-up. Eleven har vunnit "Årets e-handlare inom skönhet 2018" hos Pricerunner, ”Customer Experience of the Year” på Nordic Ecommerce Summit 17 och NordicFeel har vunnit “Årets e-handlare inom skönhet” sju gånger hos Pricerunner. Bolagen har gemensamt 26 år av erfarenhet av e-handel och har sedan starten varit ledare av den digitala förändringen av skönhetsbranschen. 

Vi är mitt uppe i en spännande fas där Eleven och Nordicfeel precis gått ihop och nu börjar resan där vi tillsammans ska fortsätta driva förändringen av den digitala skönhetsbranschen.

Som Marketing Automation Specialist kommer du att ha helhetsansvar för Marketing automation där du ansvarar för strategin, implementationen och analys. Som person ser vi att du har stark analytisk förmåga och du har känsla för affären och förstår E-handel.

Rollen ingår i Ecommerce teamet och man rapporterar till Chief Commercial Officer (Head of Sales & Marketing)

Arbetsuppgifter:

I rollen som Marketing Automation-specialist på Eleven & Nordicfeel kommer du driva arbetet med segmentering av kunder och sätta upp flöden för marketing automation och tillsammans med Ecommerce teamet genomföra den plan som tas fram. Du är operativt ansvarig och genomför de satta planerna. Utöver det kommer du att hjälpa till med kundinsikter och analys. Detta kräver att man är en god lagspelare som har lätt för att kommunicera med olika delar av verksamheten, design, IT, Inköp och så vidare.

Du kommer att ansvara för att skapa kundsegment utifrån köpbeteende i systemet. Du kommer att arbete nära våra Ecommerce Managers för respektive sajt och tillsammans med dem analysera och sätta fortsatta planer för kundkommunikation till våra respektive kundgrupper.

Profil:

  • Erfarenhet av att arbeta i en affärsnära roll inom Ehandel
  • Minst 1 års erfarenhet av att arbeta med email-marknadsföring och gärna med marketing automation där din roll har varit att sätta upp och analysera flöden.
  • Vana av att arbeta i systemen Emarsys eller Voyado (och eventuellt Qlikview)
  • Stark analytisk förmåga
  • Erfarenhet av att ta fram kundinsikter
  • Du uttrycker dig väl i tal och skrift både på svenska och engelska

För att trivas i rollen är du van vid att ta egna initiativ och arbeta självständigt samtidigt som det kräver nära samarbete med övriga kollegor. Som person är du nyfiken på att lära dig nya saker, prestigelös och en förmåga att kombinera din analytiska förmåga med affärssinne.

Vi ser fram emot din ansökan och hoppas att du blir vår nya kollega, vi är ett härligt gäng som tillsammans skapar morgondagens shoppingupplevelse inom skönhet. Bli en del av oss!