Tage Rejmes Bil AB

Kreditchef

Kreditchef

Drivs du av möjligheten att få bidra till utmärka affärsbeslut i en konsulterande roll präglad av goda relationer såväl internt som externt? Har du dessutom en djup kompetens inom kreditbedömning, likviditeshantering och med tidigare erfarenhet från ledningsgruppsarbete kanske du är precis den vi söker.

I rollen som Rejmekoncernens kreditchef blir du ansvarig för kreditprocessen och kreditgivning i ett av Sveriges största privatägda bilhandelsföretag. Kreditavdelningen finns på koncernens huvudkontor i Norrköping.

Om jobbet
Du kommer leda kreditverksamheten i nära samarbete med övriga kollegor. Det är en central roll med kontaktytor inom koncernenledningen, kredithandläggare och säljorganisationen. 

Arbetsuppgifterna som ansvarig för koncernens kreditavdelning omfattar bland annat:

  • ansvara för koncernens kreditgivning och kredithantering
  • stödja övriga avdelningar vid offertgivning avseende fordonsfinansiering
  • utarbeta konkurrenskraftiga finansieringsmodeller
  • bevaka kundengagemang och betalningsströmmar
  • vara kontaktperson mot konkursförvaltare eller andra intressenter när det gäller obeståndsfrågor
  • vara kontaktperson mot Volvofinans Bank AB och övriga kreditinstitut
  • informera och utbilda säljorganisationerna inom alla verksamhetsområden i frågor som rör kredithantering, riskbedömning och finansiella lösningar
  • sammanställa underlag för årsbokslut avseende reservationer och aktuella kundengagemang

Utbildning och erfarenhet

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi, affärsjuridik eller liknande. Tidigare erfarenhet från bank- eller finansverksamhet är meriterande.

Utöver gedigna finanstekniska och affärsjuridiska kunskaper krävs ett stort intresse för försäljning. Som person är du analytisk och flexibel med målsättning att alltid hitta en för alla parter förmånlig lösning. Du har lätt för att sätta dig in i våra kunders verksamhet och analysera bokslut och bakomliggande siffror.

Kommunikation med kunder och medarbetare sköter du på ett lättsamt och seriöst sätt. 

Kreditavdelningen består av flera medarbetare och du bör ha ledarerfarenhet.

Välkommen med din ansökan!

Låter detta intressant? Då vill vi veta mer om dig. Tjänsten är en heltidsanställning placerad på huvudkontoret i Norrköping.

Välkommen med din ansökan till ett av landets största bilhandelsföretag. Vi arbetar löpande med intervjuer, så tveka inte att söka omgående.

 
Koncernen Tage Rejmes Bil AB grundades 1958 och är idag ett av Sveriges största familjeägda bilhandelsföretag. Företaget är auktoriserad återförsäljare för Volvo, Renault och Dacia personbilar, lätta transportbilar, Volvo lastbilar och bussar. Rejmekoncernen finns representerad med 25 anläggningar för försäljning, service och reparationer på 15 orter i Östergötland, Närke, Södermanland, Västmanland och Småland. Koncernen omsätter ca 3,2 miljarder kronor och har 700 medarbetare.