OPEN

CFO

OPEN tillhandahåller kompletta lösningar för restaurang, servicehandel och rederier. Vi är Nordens ledande leverantör med kunder och verksamhet i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Vårt jobb är att hjälpa våra kunder att planera, prestera och växa. För att göra livet lite lättare, har vi samlat allt på ett ställe. Och vår lösning kan enkelt anpassas för att möta just era önskemål. Vi skapar verktyg för att hjälpa er att få mer gjort, med mindre stress. Helt enkelt för att glada medarbetare, är vad som skapar nöjda kunder. Och när de trivs, blomstrar er verksamhet. Koncernen sysselsätter cirka 170 personer på heltid och omsatte cirka 300 miljoner sek år 2018.

Open befinner sig i en spännande fas där man nu söker en driven och erfaren CFO, som kommer att spela en viktig roll i den fortsatta etableringsfasen för företaget. Som CFO kommer du att ha ansvar för att driva ekonomiorganisationen med åtta direktrapporterande. I rollen som CFO kommer du att vara en del av ledningsgruppen och rapportera till VD.

Arbetsuppgifter.

Som CFO på Open kommer du att ha en nyckelroll vad gäller att driva den förändringsresa som bolaget påbörjat. Du förväntas driva och utforma den affärsmässiga analysen för att utvärdera bolagets tjänster och aktiviteter utifrån ett kommersiellt perspektiv. I nära samarbete med VD ansvarar du för att säkerställa en lönsam affär och en effektiv organisation. Då Open nyligen förvärvat bolag i Norden är du en viktig kugge i hjulet vad gäller migreringen av såväl processer som ekonomistyrning.

Som CFO har du ett övergripande ansvaret för att ekonomifunktionen sköts på ett effektivt och korrekt sätt. Du kommer att ansvara för styrningen av processerna för månadsbokslut, budget, prognoser, likviditet, investeringar och bolagets finansiella strategi.

Du kommer till exempel att:

 • Ansvara för rapportering till ledning och styrelse inklusive analys och rekommendationer.
 • Budget- och prognosarbete.
 • Utveckla, modernisera och digitalisera arbetsprocesser.
 • Agera bollplank till CEO och presentera dina analyser för ledningen.
 • Analysera, effektivisera och analysera värdeskapande, mätbarhet samt uppföljning av verksamheten.
 • Arbeta med att driva förändring internt.
 • Ha det övergripande ansvaret för bolagets redovisning och finansiella information.

Erfarenhet och kompetens.

 • Har bred och flerårig erfarenhet av redovisning och ekonomistyrning.
 • Erfarenhet av att ha drivit förändring och värdeskapande.
 • Har ett starkt affärssinne.
 • Erfarenhet från att ha lett och utvecklat medarbetare på en ekonomifunktion
 • Gedigen erfarenhet från Business Control och affärsmässig analys
 • Meriterande om du har erfarenhet från PE-bolag med förmåga att navigera i entreprenöriell organisation.

Personliga egenskaper.

För att lyckas i rollen som CFO på OPEN bör du trivas i att arbeta i ett företag med tydligt affärsfokus och entreprenörsanda. Du är en affärsorienterad, proaktiv och strukturerad person som gillar att ifrågasätta. Du är positiv, vänlig och kommunikativ med ett intresse för att utveckla dina medarbetare och kollegor. Vidare är du handlingskraftig och har lätt för att pendla mellan operativa och strategiska arbetsuppgifter i din strävan att nå ett utmärk resultat. Vidare drivs du av att se effekten av ditt arbete med en stor förmåga att vara rådgivande till såväl styrelse, VD som till bolagets medarbetare.