Stockholm Exergi AB

Interim Försäljningsdirektör

Stockholm Exergi är ett energibolag som producerar och distribuerar fjärrvärme, fjärrkyla och el till Stockholmarna. Vi utvecklar lösningar för att sakta ned den globala uppvärmningen och skapa en hållbar energiförsörjning för Stockholm. Över 90% av vår energi kommer från återvinning och biobränslen, men vi har högre ambitioner än så, redan 2025 ska hela vår verksamhet vara klimatpositiv. Hos oss får du möjligheten att dela din energi med över en miljon människor, varje dag. Du blir den som värmer när det är kallt och den som svalkar när det är varmt. Den som lyser upp vägen hem när det blir mörkt och effektiviserar energianvändningen för en hel stad. Vi är nyfikna, initiativrika och ansvarsfulla. Hos oss kan du omvandla din energi till en hållbar framtid. Med gemensam kraft gör vi skillnad.

Bolaget är mitt uppe i en förändringsresa som kräver en ledare med vana av att driva förändringsarbete och skapa verkliga resultat. Du som person har god kunskap om implementering av nya arbetssätt och är driven av att skapa värde både för kund och internt. Din förmåga att samverka och driva frågor internt kommer att vara avgörande för bolagets framåt. 

Gruppen som du kommer att ansvara för är skickliga och drivna medarbetare som arbetar inom områden där man nu ska bygga upp kompetens och bryta ny mark. Det innebär att det ställs höga krav på dig och gruppen att ta till er av nya kunskaper med en tydlig riktning framåt. Du har budget och personalansvar, leder din enhets ledningsgrupp och ingår i företagsledningen. Du rapporterar till VD.

Vi söker:

·      Erfaren ledare i en roll som tex säljchef

·      Erfarenhet av eget budget/ intäkt / kostnad/ investeringsansvar

·      B2B försäljning gärna mot kommersiella fastigheter

·      Erfarenhet av att ha byggt dynamiska kundteam

·      Erfarenhet från Industriverksamhet (kan vara annan än energi)

·      Erfarenhet av utvecklings/transformationsresa inom sälj

·      Erfarenhet av försäljning med teknisk inriktning är önskvärt