NK - Nordiska Kompaniet

Interim PR Manager

För kunds räkning, ett välkänt ”Lifestyle” – varumärke, söker vi nu en PR-ansvarig för ett vikariat, 18 månader med start i november.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att hantera löpande PR-frågor, bearbeta press, influensers och arrangera event, skriva och distribuera pressmeddelanden och annat pressmaterial och proaktivt bearbeta media och påverkare. Målet är att påverka konsumenter genom redaktionellt innehåll både i traditionell och digital media, sociala medier och via influensers och därmed öka preferensen för varumärket. 

  •  Du har minst 5 års erfarenhet ifrån PR och/eller kommunikationsavdelning. Du är en vass skribent som är van att leverera enastående kommunikationsresultat och du har erfarenhet av att planera och genomföra varumärkeslanseringar, både vad gäller PR och Event. 
  • Du har erfarenhet från detaljhandeln och premiumvarumärken samt ett gediget intresse inom mode, skönhet och livsstil. 
  • Du har ett holistiskt synsätt och har en bred förståelse för kommunikationslandskapet, media och hur man arbetar effektivt med influensers på den svenska marknaden. Du är van att skapa innehåll för webb och sociala medier och har en god förståelse för det digitala landskapet. 
  • I denna tjänst behöver du vara prestigelös, organiserad och strukturerad. Du är högst operativ, men skapar utrymme för strategiskt arbete. Du trivs med att arbeta i team och tycker om att utveckla projekt och processer. Du har en positiv attityd och har lätt för att skapa bra relationer både internt och externt. 
  • Du är flytande på svenska och engelska i både tal och skrift. Vi ser gärna att du har en högskoleutbildning inom marknadsföring, kommunikation eller PR.