Stim

Förhandlare/KAM

Stim är en medlemsorganisation för 90 000 anslutna musikskapare och förlag. Vi arbetar för en stark upphovsrätt och för att låtskrivare och kompositörer ska få betalt för sin musik. Tillsammans med våra medlemmar ger vi förutsättningar för skapande och återväxt i Sveriges musikliv. Musik har ett värde –för den som lyssnar, den som skapar och för Sverige och samhället i stort.

Vill du ansvara för förhandling inom rörlig bild och digitala tjänster?

Stim är inne i en spännande fas där vi står inför intressanta frågeställningar i takt med att vår omvärld förändras i hur vi konsumerar musik. Hos oss får du vara med i en utvecklande resa och du kommer att ställas inför utmaningar avseende komplexitet och olikheter inom olika verksamhetsområden. Avdelningen Members & Market ansvarar för licensiering av kunder, arbetar med utveckling av nya marknadssegment samt analys av marknads- och försäljningsdata. Kunderna som licensieras har vitt skilda karaktärer, allt ifrån serveringar till tv-kanaler och musiktjänster.

Vi behöver nu förstärkning av en Förhandlare/Key Account Manager som kommer att ha fokus på förhandling och på relationer med kunder inom rörlig bild och digitala tjänster. Arbetsuppgifterna är spännande och omväxlande i en marknad som växer. Du kommer ha ett brett kontaktnät både internt och externt med våra svenska och utländska kunder.

Dina arbetsuppgifter

  • Ansvara för förhandling av musiklicenser för svenska och utländska video on-demand tjänster, distributörer och programbolag.
  • Löpande intäktsansvar samt att vårda och utveckla kundrelationer
  • Arbeta nära Stims analysteam för att säkerställa Stims marknadstäckning och delta i utvecklingen av prismodeller.
  • Hantera frågor som uppkommer i samband med att det digitala utbudet av tjänster och erbjudanden växer.
  • Internt samarbete med bland annat Stims jurister för att säkerställa det bästa förhandlingsresultatet och vidareutveckla försäljningsarbetet.

Din bakgrund

Vi söker dig som är kund- och affärsorienterad. Du har relevant högskoleutbildning och minst fem års erfarenhet av större kommersiella förhandlingar, kan avtal och förstår hur man sätter priser på en komplex och föränderlig marknad. Du har kännedom om upphovsrätt och en känsla för rättighetsflödena inom branschen. Vidare har du ett genuint intresse för data, analys och digitalisering samt erfarenhet av onlinebaserade tjänster. För att lyckas i rollen behöver du behärska svenska och engelska, i både tal och skrift. Erfarenhet från tv- eller operatörsbranschen är meriterande.

Som person är du driven, analytisk och lösningsorienterad. Du är van att ta fram underlag för att säkra att beslut fattas mot rätt affärsmässig grund. Det är viktigt att du är resultatfokuserad och kan ta snabba beslut när så krävs. Vi lägger också stor vikt vid att du är genuint intresserad av att samarbeta och att bygga långsiktiga relationer.