Omikai Systems AB

Head of Sales

Omikai är ett SaaS-bolag, med hjärtat i Västerås som erbjuder smarta molnbaserade affärssystemlösningar för den internationella grafiska branschen med fokus på både kommersiella tryckerier och förpackningsindustrier. Våra kunder är mellanstora och stora bolag och våra kundprojekt inkluderar ofta både system- och affärsutveckling genom längre säljprocesser och strategiska samarbeten. Nyfikenhet och innovation är viktiga för oss, då vi alltid måste erbjuda de bästa lösningarna för våra kunder. Våra produkter är väldesignade, responsiva och lätta att båda underhålla och använda.

Vill du jobba i ett litet och spännande tillväxtföretag och vara med på en storslagen framgångsresa? Är du en energifull och relationsskapande person som brinner för att genomföra affärer proaktivt och säkra nöjda kunder? Med en smart och stabil produkt i bagaget, med många nöjda och trogna kunder som vi redan nu vunnit utan en enda fullt dedikerad säljare samt en växande marknad, är vi är nu redo för nästa steg – att få in dig som Head of Sales på Omikai för att leda tillväxtresan.

I rollen som Head of Sales kommer du att vara en nyckelspelare i utvecklingen av verksamheten och få möjligheten att hjälpa nya och befintliga kunder i deras tillväxt och utveckling. Du kommer att lägga grunden och strategin för säljorganisationen som så småningom ska växa genom nyrekryteringar. Det här är en roll för dig som vill arbeta både på en strategisk och operativ nivå då bolaget är under tillväxt.

För att passa in i rollen har du självklart ett starkt intresse för försäljning men också ett starkt intresse för entreprenörskap och allt det medför i möjlighet att påverka verksamheten. En viktig del av arbetet kommer att innebära framtagandet av nya säljstrategier. För oss är det viktigt att du har ett utvecklat affärssinne och en professionell framtoning som inger förtroende samt att du är strukturerad och driven. Du är inte rädd för att arbeta systematiskt och proaktivt med säljprocessen; du kommer att vara den som bearbetar marknaden. Arbetsområdet kommer att omfatta både Sverige och vår internationella marknad, innan vi är redo att ta steget och expandera säljavdelningen.

Bakgrund och tidigare erfarenhet.

 • Flerårig erfarenhet av proaktiv (outbound) försäljning och trygg med att driva hela säljprocessen från att identifiera och analysera potentiella kunder, boka mötet, driva en konsultativ säljprocess och få till ett avslut.
 • Erfarenhet av att leda säljteam, ta fram säljstrategier och processer samt skapa och äga en säljbudget.
 • Akademisk utbildning.
 • Erfarenhet från att ha sålt it-system. Erfarenhet från industriella processer och affärs- eller produktionssystem är en stor fördel.
 • Har förmåga att skapa, upprätthålla, vårda och vidareutveckla strategiska kundrelationer.
 • Är kommunikativt skicklig och lyhörd på både svenska och engelska. Ytterligare språkkunskaper är mycket meriterande.
 • Van att sätta upp och jobba efter tydliga mål för att utvecklas inom din och företagets försäljning och nå goda resultat.
 • Älskar kundmötet.
 • Utmärkta organisatoriska färdigheter inklusive prioritering och tidshantering

Ansvar och arbetsuppgifter.

 • Ansvara för att bygga upp, driva och leda Omikais säljorganisation.
 • Ansvar för företagets säljbudget och nå uppsatta mål månadsvis och årligen.
 • Utveckla och underhålla ett nätverk av potentiella kunder som möjliggör en stark och stabil pipeline som konverteras till affärer.
 • Effektiv hantering av hela säljprocessen från första kontakt till påskrivet kontrakt.
 • Hålla dig ajour med marknadsutvecklingen, förutse förändringar på marknaden och översätta dem till affärsmöjligheter.
 • Utveckla en långsiktig kundplan.

Vad vi erbjuder.

Omikai erbjuder dig möjligheten att få vara med och påverka och bygga ett företag i en spännande tillväxtfas. Du kommer bli en nyckelspelare för Omikais framgång och en del av ledningsgruppen. Vi är det lilla företaget med höga ambitioner. Vi är ett kompetent och spännande gäng som tycker om att umgås och anser att det är viktigt att ha roligt och inspirerande på jobbet.