Springtime-Intellecta

Senior Konsult IR & Hållbarhet

Springtime-Intellecta är en bred kommunikationsbyrå med ca 50 medarbetare med många olika yrkesidentiteter. Här samsas finansiell, digital och redaktionell kommunikation. De arbetar med offentliga kunder och med stora svenska bolag med fokus mot B2B. Sedan början av 1980-talet har de bistått stora och små börsföretag, privata företag och statliga bolag med utveckling och produktion av års- och hållbarhetsredovisningar, kvartalsrapporter och annan IR-kommunikation. Bland kunderna finns bolag som Swedbank, BillerudKorsnäs, Vasakronan, Intrum, Hexagon, Länsförsäkringar och Mycronic. Två år i rad har de arbetat med års- och hållbarhetsredovisningar som vunnit guld i Sveriges bästa Årsredovisning i kategorin stora börsnoterade företag. Vi har också vunnit pris för Årets bästa design 2017, 2018 och 2019. Springtime-Intellecta är en del av H&H Group – Sveriges största kommunikationskoncern. Att vara en del av H&H Group ger oss som företag och våra medarbetare ännu större möjligheter att utvecklas.

Vill du ha en nyckelroll i utvecklandet av Sveriges bästa kunderbjudande inom finansiell kommunikation och hållbarhetskommunikation? I så fall är Springtime-Intellecta nästa anhalt på din yrkesbana.

De söker en senior konsult som kan kombinera affärsutveckling och rådgivning för utveckling av deras kunders finansiella och hållbarhetskommunikation. Konkret betyder det att du har en affärsdrivande roll där du skapar nya kundrelationer, utvecklar befintliga uppdragsgivare, jobbar med kvalificerad rådgivning och utvecklar kundernas finansiella och hållbarhetskommunikation, samt års- och hållbarhetsrapportering på olika plattformar.

Bakgrund och tidigare erfarenheter.

 • Relevant akademisk utbildning inom kommunikation, marknadsföring eller journalitstik
 • Flera års erfarenhet av finansiell och hållbarhetskommunikation – från annan konsultverksamhet, operativ roll inom hållbarhet/investor relations eller från journalistik
 • Har praktisk erfarenhet av hållbarhetsrapportering enligt ÅRL och GRI Standards
 • Är väl förtrogen med begrepp som ESG, TCFD, EU-taxonomi, SDG mm
 • Skicklig skribent som är som är van att skriva texter och är helt flytande i svenska och engelska.

Personlighet.

 • Affärsdrivande kraft med konceptuella färdigheter som går igång på att bistå uppdragsgivare i att skapa stark och trovärdig kommunikation
 • Självständig rådgivare som stödjer kunderna och applicerar innehåll om hållbarhetsrelaterade trender, gällande regelverk, ramverk och initiativ
 • Stort intresse för att utveckla kundernas hållbarhetsarbete, redovisning och investment story så att kommunikationen uppfyller högt ställda krav på transparens samtidigt som den är pedagogisk och lättillgänglig.
 • Brinner för att skapa nya affärer och att utveckla kunder långsiktigt
 • Är idérik, inte rädd för att föreslå det oväntade och passionerad för att leverera kvalitet
 • Är en prestigelös lagspelare
 • Har kunskap om breda, moderna kommunikationslösningar och erfarenhet av kommunikation i digitala kanaler.

Springtime-Intellecta erbjuder.

Möjligheten att få arbeta med några av Sveriges mest framstående börsnoterade företag och några av landets största statliga företag och myndigheter. Du kommer att jobba tillsammans med drygt 50 ambitiösa, kvalitetsmedvetna och kreativa arbetskamrater. Inom Springtime-Intellecta ryms ekonomer, journalister, formgivare, digitala specialister, projektledare som jobbar sida vid sida. Gemensamt för dem alla är att de vill ha högt i tak och en öppen atmosfär där trivseln är hög. De tänker gärna i koncept och om du också tror på starka konceptuella kommunikativa lösningar så kommer du att trivas extra bra hos oss.

Du får stor personlig frihet att utveckla din roll. Vi är en dynamisk organisation med stor möjlighet för medarbetarna att röra sig över olika roller och discipliner. På Springtime-Intellecta hittar de inspiration, kunskap och kraft hos varandra. Det som förenar dem är deras stora intresse för kommunikation och vårt engagemang för samhället, samtiden och dess utveckling.