Nabo / Odevo

Product Owner

Bostaden är den viktigaste och dyraste investeringen vi gör som privatpersoner. Bostäder är också världens största tillgångsslag. Nabo gör det enkelt att engagera sig i sitt boende även om man inte själv är ekonom, jurist och fastighetsingenjör. Varje dag förenklar vi för brf-styrelser, fastighetsägare och de boende så att de får mer tid över till annat. Nabo är på en resa för att forma framtidens förvaltning och boendetjänster. Vi ser en bransch som alldeles för länge saknat nya, smarta och digitala lösningar – och det har vi börjat förändra. Vill du vara med på resan?Nabo är den enda aktören i branschen som utvecklat sin egen plattform för förvaltning av bostäder. Den automatiserar rutinarbete och underlättar vardagen för både kunder och våra egna experter inom förvaltning. För att forma framtidens förvaltning och boendetjänster behöver vi ligga längst fram.Hos Nabo vill vi vara modiga och engagerade. Vi jobbar mot tydliga mål och driver vår egen utveckling med stöd av engagerade ledare. Utöver den personliga utvecklingen hoppas vi att våra dagar tillsammans består av hög trivsel och många skratt. Vårt mål är att tiden på Nabo ska vara våra medarbetares höjdpunkt i karriären.

En grupp av tre erkända aktörer inom fastighetsförvaltningsbranschen i Sverige och Storbritannien är i starten på en mycket spännande resa där målet är att inom kort bli ett av de största och snabbast växande globala mjukvarubolagen med sin egenutvecklade digitala plattform för fastighetsförvaltning.

Tidigare i år slog sig den svenska bostadsförvaltningsgruppen Nabo och SBC samman med ett av de ledande bostadsförvaltningsföretaget i Storbritannien, Rendall & Rittner med målsättning att skapa en av de största och snabbast växande aktörerna i Europa och internationellt. Gruppen kommer att fortsätta sin internationella expansion och utnyttja sin egenutvecklade tekniska plattform för att utmana, driva utvecklingen och digitaliseringen över flertalet marknader.

Till denna nybildade grupp söker vi nu en ambitiös och teamorienterad produktägare som kommer att få möjligheten att bidra till utvecklingen och tillväxten av ett internationellt bolag med ambitionen att skapa framtidens fastighetsförvaltning och bostadstjänster.

Nabo är en av Sveriges ledande förvaltare och erbjuder fastighetsförvaltning åt bostadsrättsföreningar. Företaget tillhandahåller Sveriges enda specialanpassade förvaltningsplattform som ger kunder bättre översikt, en hållbar ekonomi och tid över. Varje dag jobbar bolaget för att underlätta vardagen för brf-styrelser i deras uppdrag. Nabo tror på att använda digitala verktyg som verkligen underlättar samtidigt som man är engagerade och personliga i sin kundkontakt.

Product Owner/Produktägare.

Nu söker vi en erfaren produktägare som vill vara med och driva produktutvecklingen i en snabbväxande företagsgrupp, idag bestående av Nabo, SBC och Randal & Rittner. Gruppen kommer fortsätta sin expansion internationellt genom fortsatta förvärv och du kommer spela en viktig och central roll i den planen.

I rollen är ditt primära fokus att äga, driva och prioritera utvecklingsteamens arbete samt säkerställa att detta går i linje med gruppens kortsiktiga och långsiktiga mål. Du förväntas agera brygga mellan teknik, produkt och affär för att strategiskt driva komplexa utvecklingsprojekt kopplat till gruppens produktvision och strategi.

Du kommer till en början ansvara för att leda utvecklingen av den första internationella produkten i gruppens produktportfölj och sedan över tid bredda dig inom aktuella utvecklingsprojekt. Du kommer ingå i en snabbväxande IT-organisation på ca 25 personer där rollen utgår från Nabos nya kontor, Sthlm New i Hammarby Sjöstad med mycket goda kommunikationer via Skanstull och Gullmarsplan.

Ansvar.

 • Hantera och prioritera produkt back-log
 • Säkerställa user stories, krav och acceptanskriterier
 • Planera och leda sprintar samt releaser
 • Ledning och prioritering av utvecklingsteamens arbete
 • Löpande uppföljning och optimering av produkt för att säkerställa ROI
 • Äga kommunikationen och agera brygga mellan relevanta stakeholders

Relevant erfarenhet.

 • Relevant vidareutbildning är meriterande men ej ett krav
 • Minst 3 års erfarenhet som produktägare och flerårig erfarenhet av att jobba med produktutveckling eller produktägarskap i en agil miljö
 • Internationell erfarenhet från snabbväxande produkt- / SaaS-bolag är ett stort plus
 • Arbetserfarenhet som givit dig en god projektledningsförmåga och know-how kring att inspirera och engagera andra
 • Direkt eller indirekt ledarskapserfarenhet är meriterande men ej ett krav
 • Behärskar mycket god svenska och engelska i tal och skrift

Personliga egenskaper.

 • Driven och ambitiös person som är trygg med att ta egna initiativ.
 • Stark team-player som brinner för att skapa resultat och framgång genom samarbete.
 • Trygg och mogen individ som är självsäker i sitt ledarskap.
 • Handlingskraftig doer som har en prestigelös inställning till sitt arbete.
 • Strukturerad och kommunikativ med utvecklad förmåga att framgångsrikt hantera olika stakeholders
 • Mycket god analytisk förmåga, att utvärdera och prioritera

Ansökan görs via länken: https://nabo.teamtailor.com/jobs/1199817-product-owner