SkandiaMäklarna AB

Regionchef

SkandiaMäklarna startade 1980 med ett kontor på Östermalm i Stockholm. Idén var att erbjuda tjänster med högre kvalitet än andra i branschen. Sedan 1992 har företaget växt på franchisebasis. Idag är SkandiaMäklarna ett av Sveriges största fastighetsmäklarföretag med cirka 520 medarbetare på 110 kontor. Företaget förmedlar privatboende, dvs. villor, bostadsrätter och fritidshus, samt kommersiella fastigheter, gods, gårdar och lantbruk med verksamhet i Sverige, Spanien och Portugal.

SkandiaMäklarna söker nu en framåtlutad Regionchef som utgår från huvudkontoret i centrala Stockholm och ansvarar för samtliga kontor i Sverige. Rollen innebär huvudsakligt ansvar för att driva tillväxt, utveckla franchisen och varumärket genom att tillsammans med kontoren skapa högre kundnöjdhet och genomtänkta arbetsprocesser med målet att ytterligare stärka SkandiaMäklarnars position samt öka marknadsandelar.

Som Regionchef är din uppgift att genom hög närvaro entusiasmera och coacha franchisetagarna i sin verksamhet. Du ansvarar för att utveckla både affärsmannaskap, ledarskap och tillsammans med varje kontor arbeta strukturerat med budgetering, mål och uppföljning. Du jobbar nära VD och övriga funktioner inom affär och marknad på huvudkontoret för att stötta och utveckla mäklarkontoren ute i landet till dess fulla potential.

Utöver detta ingår även i dina arbetsuppgifter:

  • Att hands on driva utvecklingen av försäljning och marknad med ett individanpassat och coachande ledarskap.
  • Utveckla framgångsrika och effektiva arbetssätt för hög kvalitet och bibehålla fokus på att kundnöjdhet sprids i organisationen samt säkerställa att rekommenderade verktyg och processer används.
  • Tillsammans med huvudkontoret ta fram affärsutvecklingsprojekt för utveckling av befintliga kontor samt etablering av nya på de lokala marknaderna.

Erfarenhet

  • Akademisk utbildning med fördel inom fastigheter eller annan bransch med liknande säljcykel och målgrupp.
  • Ca 5+ års erfarenhet och dokumenterat goda resultat inom försäljning och ledarskap, gärna inom franchiseverksamhet
  • Tidigare erfarenhet av att sätta affärsplaner, jobba med uppföljning och coaching
  • Van att jobba strategiskt och över flera marknader
  • Van att presentera och sälja in koncept mot interna och externa stakeholders
  • Erfarenhet av att utveckla ett premiumvarumärke är meriterande

Vem är du?

Som person behöver du vara trygg med att arbeta självständigt och kunna ta egna initiativ, men samtidigt vara en lagspelare som alltid fokuserar på helhetsbilden för kontoret och kedjan. Du är affärsmässig med mycket god kommunikativ förmåga och har lätt för att entusiasmera en grupp. Du är nyfiken och någon som drivs av att skapa, utveckla och behålla starka relationer. Ditt engagemang och drivkraft är utmärkande drag och något som märks direkt när man möter dig.

Vad du får

Hos SkandiaMäklarna får du äga din egen utveckling, du får chansen att knyta många nya kontakter till dig och samtidigt ta del av byråns stora kunnande och erfarenhet inom branschen. Du får även ta del av en spännande resa på en av Sveriges mest välrenommerade mäklarbyråer!

Vi tar ständigt nya kliv uppåt inom alla våra områden och vår målsättning är tydlig.
Vi är på väg till nästa nivå, ska du med?