Swedish Match AB

Brand Manager – Nikotinpåsar och tobaksfria produkter

Swedish Match utvecklar, tillverkar och säljer kvalitetsprodukter under marknadsledande varumärken inom produktsegmenten Rökfria produkter, Cigarrer samt Tändprodukter. Det största produktsegmentet är Rökfria produkter som inkluderar nikotinportioner, snus, moist snuff och tuggtobak. Med visionen om en värld utan cigaretter eftersträvar koncernen att bidra till förbättrad folkhälsa genom att erbjuda attraktiva alternativ till cigaretter. Några välkända varumärken är General, Göteborgs Rapé, Ettan, ZYN, VOLT och Onico. Tillverkning sker i sju länder och försäljningen är störst i USA och Skandinavien. Swedish Match aktie är noterad på Nasdaq Stockholm.

Swedish Match skapar värde genom att tillhandahålla produkter som är ett erkänt säkrare alternativ till cigaretter och bidrar i och med det till betydande förbättring av folkhälsan. För att nå vår vision – en värld utan cigaretter, använder vi våra unika plattformar för rökfria produkter genom fokus på produktutveckling, kvalitet och kundnöjdhet. Vi strävar alltid efter att agera på ett ansvarsfullt sätt.

Vi söker nu en best-in-class Brand Manager som med framgång har drivit varumärkesengagemang och generering av tillväxt för varumärken B2C. På Swedish Match står innovation i centrum – här får du möjlighet att driva förändring och samtidigt arbeta med passionerade medarbetare som är stolta över våra högkvalitativa produkter och kända varumärken.

Om rollen

Som Brand Manager är din huvudsakliga uppgift att driva tillväxt för portföljen; nikotinpåsar och tobaksfria produkter på den svenska marknaden. Förutom att arbeta med långsiktiga marknadsplaner kommer dina dagar också att fyllas med operativa aktiviteter och varumärkesinitiativ för att ständigt driva och utveckla portföljen. I rollen som Brand Manager får du stor möjlighet att göra avtryck i vår affär och din insats kommer att vara en mycket viktig del i arbetet att få en redan attraktiv kategori att ytterligare utveckla sin potential. Med våra långsiktiga ambitioner som grund ansvarar du för att anpassa och implementera strategin för att passa den svenska marknaden och med stort fokus på konsument- och marknadsinsikter identifiera nya möjligheter.

Du har personalansvar för en junior Brand Manager och tillsammans ansvarar ni för all kommunikation och marknadsföring för produktportföljen inklusive digital, SOME, konsumentaktivering samt arbetar aktivt för att öka varumärkesmedvetenhet, engagemang och förståelse för portföljen internt. Du blir också övergripande ansvarig för att utveckla kvalitativt marknadsföringsmaterial där du leder samarbetet med externa byråer och ansvarar för att dom får korrekta briefs i linje med övergripande varumärkesstrategi samt att budget och deadlines hålls. Du ansvarar även för NPD-processer, budget samt uppföljning av produktportföljens KPI:er.

Din profil

Vi söker en resultatdriven varumärkesambassadör med stor passion för våra produkter och konsumenter! Ditt arbete kännetecknas av affärsmässighet, ett starkt driv för tillväxt och entreprenörsanda. Du är lösningsinriktad, handlingskraftig och kreativ när det gäller att hitta smarta varumärkesinitiativ och alltid noga med att hålla hög kvalitet. För att lyckas i rollen behöver du ha ett strategiskt och analytiskt tankesätt men också trivas med att arbeta operativt – i ett högt tempo. Du har god erfarenhet av att arbeta med konsumentanalyser och vet hur du omvandlar dessa till varumärkesaktiviteter. Du är en van projektledare och leder genom att engagera och inspirera människor du arbetar med och du är duktig på att kommunicera och presentera ditt budskap för berörda intressenter både på svenska och engelska. Med övertygelse, kreativitet, ägandeskap & ansvarsfullhet kommer du att driva kategorin till en ny nivå.

Vi vill att du har minst 5 års erfarenhet av en liknande roll inom FMCG eller retail och god erfarenhet av att driva tillväxt och varumärkeskännedom i alla kanaler. Har du erfarenhet av att arbeta med varumärken på en reglerad marknad är det ett plus. Du är van att arbeta med och kravställa till externa byråer och har erfarenhet av att bygga givande samarbeten med influencers. Vi ser gärna att du har relevant akademisk bakgrund, med fördel inom marknad eller ekonomi.

Ett vinnande lag

Vi är övertygade om att företagets framgång bygger på medarbetarnas framgång. Swedish Match främjar en kultur av öppenhet och förtroende och en hälsosam arbetsmiljö. Swedish Match grundläggande värderingar passion, ägarskap, innovation och kvalitet är en naturlig del av hur vi agerar och verkar i relationen med intressenter, både internt och externt. När du som medarbetare kommer till oss upptäcker du snart att vi menar allvar med våra värderingar. Ett exempel på detta är att du mäts på värderingarna vid din årliga prestationsutvärdering. Ett vinnande lag består av rätt person på rätt position. För att lyckas med detta arbetar vi bland annat aktivt med jämställdhet. Hos oss jobbar oerhört stolta och professionella medarbetare som tillsammans arbetar mot gemensamma mål – en värld utan cigaretter.

Varmt välkommen till ett vinnande lag!

Som en del i vårt rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare. Urvalet sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!