PostNord Strålfors AB

Product Owner

PostNord Strålfors utvecklar och erbjuder kommunikationslösningar som ger företag med många kunder och leverantörer helt nya möjligheter till mer personliga och starkare kundrelationer. Vi erbjuder en digital plattform som möjliggör sömlös kommunikation oberoende av vilken kanal mottagaren efterfrågar. Fokus för arbetet är att skapa en positiv upplevelse för våra kunders konsumenter. PostNord Strålfors ingår i PostNord koncernen, den ledande kommunikations- och logistikkoncernen i Norden. PostNord Strålfors har verksamhet i fyra länder och har cirka 700 anställda och en omsättning på drygt 2 miljarder (2020).

Attraheras du av att få arbeta i en dynamisk och snabbt föränderlig miljö̈ i ett nordiskt företag som växer och som är ledande inom digital kommunikation? Lockas du av att arbeta med att driva förändring i en utvecklande roll inom Produkt och Affärsutveckling?

Vi söker en driven Product Owner till Product Management-teamet på PostNord Strålfors.

Om rollen

Som Product Owner är du en nyckelspelare i PostNord Strålfors digitala utveckling och tillväxtresa framåt. Som Product Owner kommer du driva utvecklingen av produkter och tjänster för den nordiska marknaden genom att leda två agila utvecklingsteam, inom betalningslösningar och affärskommunikation. För att lyckas i rollen behöver du bland annat ha erfarenhet från agilt arbetssätt, vi arbetar enligt SAFe, vara duktig på att leda team samt interagera med många intressenter runt om i organisationen.

Rollen ingår i Product Management-teamet som i dagsläget består av 9 personer med placeringsort i antingen Stockholm eller Alingsås (Göteborg) och rapporterar till Manager Product Management.

Låter det intressant? Då kan det här vara rätt utmaning för dig!

Huvudsakliga ansvarsområden

 • Ägarskap av ditt produktområde tillsammans med utvecklingsteam och intressenter från idé till leverans E2E.
 • Driva visionen och roadmap för ditt produktområde
 • Äga och prioritera backlog tillsammans med dina intressenter och teamet.
 • Samla in förfrågningar och krav kring produktområdena
 • Hålla koll på data och följa upp KPIer för att kunna ta datadrivna beslut
 • Skapa epics, features, user stories och dokumentera krav
 • Arbeta som en del av dina utvecklingsteam på en daglig basis, delta i workshops, agila ceremonier

Vi vänder oss till dig som har:

 • Akademisk utbildning inom relevant område (IT, media, teknik etc).
 • Minst 3 års erfarenhet från agilt arbetssätt som produktägare-/produktledarroll
 • Branscherfarenhet från IT/Telekom/Finans
 • Erfarenhet från betalningslösningar är meriterande
 • Kommersiell ådra med bred kompetens inom affär och IT
 • Stark förmåga att leda, interagera och främja kommunikation och samarbete inom alla delar av organisationen för att uppnå önskat affärsresultat
 • God kommunikationsförmåga såväl muntligt som skriftligt, både på svenska och engelska.

Vem är du?

Som person har du ett brinnande intresse och erfarenhet från agil produktutveckling och du trivs i ett sammanhang som präglas av konstant förändring och utveckling. Du är trygg som person och gillar att samarbeta brett i en organisation och du är bra på att driva projekt, processer och människor framåt. Vidare ser vi att du är prestigelös och har en mycket god kommunikativ förmåga. Du är strukturerad och handlingskraftig och räds inte att kavla upp ärmarna när det behövs. Du har en god problemlösningsförmåga samt är van vid att arbeta både självständigt och i team.

Vi erbjuder dig en inspirerande och kreativ miljö med erfarna kollegor på ett nordiskt företag som är ledande på marknaden för digitala kommunikationslösningar. Flera av våra kunder är marknadsledande inom sina områden på den Nordiska marknaden. Du kommer att ställas inför utmaningar som är både stimulerande och lärorika.

Låter det spännande? Då vill vi veta mer om dig! Välkommen med din ansökan redan idag.