Filmstaden

Food and Beverage Manager

Filmstaden och Odeon Kino ägs sedan 2017 av det amerikanska biografföretaget AMC Theatres som är världens största biografkedja. Filmstaden ingår med flera andra europeiska biografkedjor i Odeon Cinemas Group som har runt 300 biografer och ca 2 700 salonger runtom i Storbritannien, Irland, Spanien, Portugal, Tyskland, Italien, Norge, Sverige och Finland.Verksamheten innefattar utöver filmvisning även försäljning av popcorn, godis och andra förfriskningar men även ett B2B utbud med företagsbiljetter, reklamförsäljning samt konferen- och eventverksamhet. Visionen är att skapa inspirerande underhållning för varje besökare och har som målsättningen att erbjuda Europas största och bästa biografer. Filmstaden har en omsättning på 1.7 mdr SEK, ca 1 200 anställda, 35 biografer på 21 orter i Sverige och Norge 12 orter. Läs mer på: Filmstaden.se och Odeonkino.no

Beskrivning av rollen

Som Food & Beverage Manager för Sverige och Norge ingår du i Team Operations Northern Europe. Operations består av Field Operations, Cinema Productivity, Facilities and Sound & Projection, Health, Safety & Security samt Food and Beverage. Vårt team inkluderar även våra 16 biografer i Finland, Finnkino. Food & Beverage Northern Europe teamet består av totalt 8 personer.

I din roll kommer du att leda och arbeta tillsammans med ditt team för att maximera gästens upplevelse hos oss. Detta gör du med tydligt uppsatta mål och budgetar, gäst- och omvärldsanalyser samt annan tillgänglig fakta för att hitta nya vägar framåt inom all försäljning av mat och dryck på våra biografer i Sverige och Norge. Det är av yttersta vikt att du och ditt team tar ansvar för hela gästens upplevelse på biografen och säkrar att hela upplevelsen hänger ihop samt att våra medarbetare på biograferna får rätt förutsättningar att leverera en magisk upplevelse.

Du kommer att arbeta i tät dialog med våra kollegor inom Food & Beverage i Finland samt medarbetare inom övriga Operations. Kollegorna på biograferna, inom Sales och Marketing är key stakeholders både inom respektive land, territorium och Odeon Cinemas Group.Rollen innebär också en tät kontakt med våra externa leverantörer inom Food & Beverage, både på nordisk såväl som europeisk nivå.

Rollen rapporterar till Head of Food and Beverage och kontoret är beläget i Solna, Råsunda. Du får räkna med att ca 3-5 resdagar per månad ingår i rollen. Du har ett personalansvar för 3 personer.

Huvudsakliga ansvarsområden:

 • Leda teamet för Food & Beverge i Sverige och Norge för att nå maximal gästupplevelse, uppsatta mål och budgetar.
 • Driva och utveckla Filmstadens & Odeon Kinos Food & Beverage sortiment med tillväxt och lönsamhet genom Category Management och kampanjer.
 • Skapa en strategisk kampanjplan i samverkan med externa leverantörer samt reklam- och mediebyråer.
 • Ansvara för leverantörskontakter och förhandlingar på nordisk och europeisk nivå.
 • Analysera större mängder data från t ex Excel och Power BI för att omvandla till handling.
 • Tät taktisk och strategisk kommunikation i tal och skrift med externa och interna kontakter, medarbetare och gäster.
 • Ha möjlighet att leda hands on i en driftstark miljö – walk the talk.

Krav på tidigare erfarenheter:

 • Erfarenhet från livsmedelsbranschen eller närliggande bransch
 • Minst tre års erfarenhet av ledande befattning med personalansvar
 • Goda kunskaper i Excel och Powerpoint/Power BI
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift
 • Meriterande med eftergymnasial utbildning

Personliga egenskaper

Som person är du initiativrik, kreativ, strukturerad och med mycket god samarbetsförmåga. Du har starkt eget driv och är lyhörd och väldigt kommunikativ. Vi ser även att du är analytisk och datadriven och är van vid att tolka stora mängder data för att omvandla till handling. Vidare är du noggrann och resultatdriven och är van att jobba både självständigt men framförallt i team. Du har en förmåga att förankra idéer, koncept och att sprida engagemang hos både kollegor och externa parter. Ett stort plus om du har erfarenhet från drift i kedjeföretag.

Vad erbjuder Filmstaden dig?

Som anställd på Filmstaden blir du en del av en global koncern där det råder en familjär atmosfär. Det finns en etablerad företagskultur på alla nivåer i enlighet med Odeon Cinemas Group värdegrunder som präglas av glädje, passion, kvalitet, service, tillit, respekt, ansvar och samarbete. Som anställd erbjuds du flera attraktiva förmåner såsom friskvårdsbidrag, rabatt på biobiljetter och i kiosken etc.