PostNord Strålfors AB

HR Business Partner

PostNord Strålfors utvecklar och erbjuder kommunikationslösningar som ger företag med många kunder och leverantörer helt nya möjligheter till mer personliga och starkare kundrelationer. Vi erbjuder en digital plattform som möjliggör sömlös kommunikation oberoende av vilken kanal mottagaren efterfrågar. Fokus för arbetet är att skapa en positiv upplevelse för våra kunders konsumenterPostNord Strålfors ingår i PostNord koncernen, den ledande kommunikations- och logistikkoncernen i Norden. PostNord Strålfors har verksamhet i fyra länder och har cirka 700 anställda och en omsättning på drygt 2 miljarder (2020).

HR Business Partner Strålfors

Vill du vara del av ett företag som spelar en viktig roll i den nordiska kommunikationsinfrastrukturen och som är på en spännande förändringsresa? Vår kultur präglas av högt kundfokus, starka samarbeten, en vilja att alltid utvecklas och laget före jaget. Vi söker nu en HR Business Partner som vill vara med och utveckla vårt fortsatta HR-arbete!

Lockas du av att arbeta affärsmässigt med hela HR-området och brinner lite extra för fackliga relationer och arbetsrätt? Vi söker en handlingskraftig HR Business Partner till vårt team HR & Communication på Strålfors. Ditt affärsområde är inom produktionsorganisationen där du kommer vara en nyckelspelare och ingå i den lokala ledningsgruppen.

Ditt uppdrag

Som HR Business Partner kommer du att arbeta med breda operativa och strategiska frågor. Du kommer att driva ett modernt HR-arbete i nära samarbete med Head of Production och sitta med i affärsområdets ledningsgrupp. I rollen arbetar du med att stötta och ha ett nära samarbete med ett 15-tal chefer i frågor om det löpande ledarskapsarbetet och du förväntas ge stöd inom hela HR-området.  

Du kommer att ha nära och viktigt samarbete med dina kollegor på HR & Communication där du också har din bas. Inom HR-teamet har alla olika expertisområden, ditt område innebär att du är huvudansvarig för fackliga förhandlingar både vad gäller kollektivanställda och tjänstemän vilket kräver mycket goda kunskaper inom arbetsrätt.

Om teamet

Du kommer att ingå i teamet HR & Communication som i dagsläget består av sex personer och rapporterar till Head of HR & Communication. Vi är ambitiösa, målinriktade och har en hög leverans, men kärnan är alltid att vi har roligt tillsammans och att vi har många skratt och en härlig gemenskap.

Huvudsakliga ansvarsområden

 • Stöd till Head of HR & Communication samt bidra till HR-avdelningens löpande arbete
 • Stöd till Head of Production i operativa och strategiska frågor
 • Vara en affärspartner till cheferna i HR-relaterade frågor i det löpande arbetet
 • Vara en affärspartner till cheferna för att säkerställa att HR:s ”leadership year” efterlevs och följs upp som t ex kompetensutveckling, lönerevision, medarbetar- och målsamtal
 • Vara behjälplig med arbetsrättsliga frågor
 • Ansvara för fackliga förhandlingar samt etablera, utveckla och bevara goda relationer med de fackliga företrädarna

Vi vänder oss till dig som har

 • Akademisk examen inom personalområdet eller motsvarande
 • 5+ års erfarenhet från arbete inom HR-området
 • Bred och dokumenterad erfarenhet av arbetsrätt och fackliga förhandlingar
 • Erfarenhet av att arbeta i en personalintensiv organisation med kollektivanställda
 • Erfarenhet av att ingå i lokala ledningsgrupper
 • God erfarenhet att arbeta med utveckling och avveckling
 • God affärsförståelse
 • Erfarenhet av arbete med transformation är meriterande
 • Erfarenhet av lönerevision och lönekartläggning är meriterande
 • God förmåga att uttrycka sig väl på svenska i tal och skrift

Som person är du nytänkande och drivande samt har förmåga att arbeta målinriktat både strategiskt och operativt. Du har en en god logisk och analytisk förmåga, kan bidra med en helhetssyn och har förmåga att sätta in arbetet i sitt rätta sammanhang. Vidare ser vi att du är kommunikativ och prestigelös, har lätt för att bygga relationer och är utåtriktad, social och ödmjuk.

På Strålfors uppmuntrar vi självledarskap ABC genom att vara ansvarsfull (Accountable), modig (Brave) och engagerad (CommittedI) och det är egenskaper som vi lever efter och värderar

Hos oss erbjuds du en roll i ett företag som drivs av människor som är passionerade i att hjälpa våra kunder med sin kundkommunikation. Vi tror att vår framgång skapas av motiverade och engagerade medarbetare och duktiga chefer. Hos oss finns en stort förtroende för våra anställda vilket skapar utrymme för att ta egna initiativ och att driva sina frågor för att bidra till företagets övergripande strategi och mål. Du kommer att ingå i ett team med fokus för verksamhetens fortsatta utveckling och din roll är en viktig kompetens för en fortsatt framgångsrik resa.

Företaget erbjuder hybrid arbetsplats med placeringsort Ljungby