Hemnet AB

Product Manager New Constructions

Sedan starten 1998 har Hemnet utvecklats till Sveriges populäraste bostadsplattform och en självklar mötesplats för mäklare, bostadssäljare och köpare. Vi vill skapa förutsättningar för fler, bättre och effektivare affärer för bostadsmarknadens olika aktörer, där nyproduktion spelar en viktig roll som vi vill lyfta ännu mer. 

Vi gör det genom att bygga de bästa sökverktygen för köpare att hitta sina drömbostäder, förenkla fastighetsmäklarnas vardag genom effektiv marknadsföring och ge bostadssäljarna innovativa möjligheter att nå fler spekulanter. Helt enkelt göra bostadsmarknaden enklare – oavsett om du ska sälja eller köpa bostad. 

Varje månad får Hemnet över 60 miljoner besök. Det gör oss till den bostadsplattform i landet med i särklass mest trafik.

Uppgifter och ansvar: 

Som Product Manager inom team New Construction tillhör du ett produktutvecklingsteam på Hemnet som ansvarar för de produkter vi utvecklar för en av våra viktigaste partners – bostadsutvecklare, som använder Hemnet för att sälja nyproducerade bostäder.

Teamet ansvarar för att driva produktutvecklingen för nyproducerade bostäder på Hemnet, genom att skapa nya- och optimera nuvarande produkter för både de som letar bostad på Hemnet och för bostadsutvecklare. Det innebär, exempelvis, att ge de som letar bostad bästa möjliga överblick över bostadsmarknaden samt att tillgodose bostadsutvecklarnas behov under hela försäljningscykeln.

Då detta är ett nybildat produktutvecklingsteam på Hemnet kommer du, tillsammans med teamet, ha stor möjlighet att påverka och influera vägen framåt för teamet och den här produktkategorin.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Definiera och leda riktningen för produktutveckling inom vad vi på Hemnet kallar för New Construction.
 • Arbeta nära ett team av utvecklare, UX:are och analytiker för att driva produktutvecklingen framåt.
 • Identifiera och definiera mål med produktutveckling och hur vi mäter framgång.
 • Prioritering och ägandeskap av teamets backlog.
 • Kontakt med kunder och interna stakeholders.

Erfarenhet:

 • Minst 4 års erfarenhet inom nyproduktion av bostäder som Product Manager, Affärsutvecklare eller Projektledare. Om du är intresserad av att gå mer mot produkthållet, ser vi att du också gärna kan ha en bakgrund inom marknadsföring på ett bostadsutvecklingsbolag. 
 • Stor kunskap inom nyproduktion av bostäder och bostadsutveckling.
 • Erfarenhet av att leda projekt med flera stakeholders.
 • Meriterande om du har arbetat agilt 
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är ett krav. 
 • Det är meriterande om du har arbetat nära utvecklare eller varit kravställare mot utvecklingsteam.

Personliga egenskaper

Hemnets kultur karaktäriseras av samarbete och prestigelöshet, lyhördhet mot kollegor och kandidater, att våga tänka nytt och att stötta varandra. Därför söker vi dig som skulle känna dig hemma i en sådan miljö. Vi söker även dig som är framåt och som är villig att lära sig nytt, samt som drivs av att arbeta på ett snabbväxande bolag där du har möjlighet att vara med och påverka. 

Vilka är Hemnet? 

Hemnet är ett stort varumärke men ett ganska litet företag på ca 130 personer som brinner för att hjälpa människor att hitta sin drömbostad. Vi jobbar i små team och arbetar aktivt med att utbyta erfarenheter och kunskap. Här är det självklart att komma med nya idéer, ifrågasätta, samarbeta och ha roligt varje dag. Personlig utveckling och viljan att testa nya arbetssätt är något vi uppmuntrar, då målet är att dessa lärdomar och erfarenheter kan hjälpa oss att tillsammans bli ännu bättre.

Vi sitter i centrala Stockholm och erbjuder en stor flexibilitet i att jobba hemifrån även om vi ses på kontoret ca en gång per vecka.