Länsförsäkringar AB

Operativt Försäljningsstöd

Länsförsäkringar är inte ett företag, utan flera. Runt om i landet finns 23 självständiga och kundägda länsförsäkringsbolag som tillsammans äger Länsförsäkringar AB med dotterbolag. Länsförsäkringar AB har i uppdrag att bedriva gemensamma affärer inom bank och försäkring, bedriva strategiskt utvecklingsarbete och ge service till bolagen inom områden som skapar effektivitet och skalfördelar. Allt för att skapa förutsättningar för länsförsäkringsbolagen att bli framgångsrika på sina respektive marknader. Välkommen till en bank- och försäkringsgrupp som inte riktigt är som alla andra. 

Om jobbet

Personförsäkringar är det område som förväntas växa rejält de kommande åren. Lägg därtill att vi på Länsförsäkringar har ett tydligt uttalat mål att bli branschledare inom området, och att det här är en av nyckelrollerna för att nå dit, så förstår du att den här tjänsten innehåller många roliga möjligheter.

I rollen som försäljningsstöd är du affärsområdets ambassadör mot det lokala länsförsäkringsbolagets försäljningschefer, rådgivare och andra roller på taktisk och operativ nivå som arbetar med personriskerbjudandet.

Rollens fokus ligger på att bidra till det lokala bolagets ambitions- och tillväxtplaner genom säljfrämjande stöd. Rollen fungerar som en operativ motor till Länsförsäkringsbolaget i att proaktivt stämma av kundbehov, marknadsföra och sälja personriskförsäkring. Utgångspunkten är de försäljningsmål och tillväxtplaner för affärsområdet som det lokala bolaget definierat. Med lokal försäljningschef kommuniceras och visualiseras försäljningsmål, kommande aktiviteter, löpande utfall och marknadsinsikter i regelbundna möten. Rollen utbildar rådgivarna och stöttar dem i offertförfaranden och möten med större kunder. Rollen fungerar som en nod mellan det lokala bolaget och funktioner på affärsområdet som är viktiga för att stötta den lokala affären – exempelvis Säljsupport, Produkt, pris och villkor, Försäljning och Marknad.

Vem är du?

För att passa in i rollen som försäljningsstöd har du sannolikt tidigare själv arbetat framgångsrikt med försäljning och kundbearbetning, gärna med liknande produkter. Du har erfarenhet av CRM-arbete och är van att agera mot många intressenter.

Vi ser även att du

  • Har erfarenhet av att räkna på och göra större offerter / tänka affärsupplägg
  • Är van att göra presentationer och visualisera budgetutfall, lyfta insikter och föreslå åtgärder för olika nivåer i företag
  • Har vana av att lägga taktiska planer, planera och genomföra kundevent och utbildningar
  • Har arbetat med att ta fram och integrera olika typer kundbearbetning- omnikanalsarbete
  • Har förmåga att entusiastiskt kommunicera på ett sätt som bygger motivation och engagemang

Som person har du ett positivt förhållningssätt med ett högt engagemang. Du gillar att hjälpa andra samtidigt som du ger ett förtroendeingivande intryck. Du drivs av att sälja och göra affärer samtidigt som du är pedagogisk och kommunikativ.

Vilka trivs bäst hos oss?

Man gillar att arbeta på avdelningen om man tycker det är kul att vara med på en tillväxtresa, och då inte bara som passagerare utan genom att vara den som är med och leder den. Vi är ett varmt, kreativt, och prestigelöst gäng som hjälper och sporrar varandra. Vi har verktyg, processer och rutiner på plats men dessa är ingenting utan drivkraftiga och kloka människor bakom – helt enkelt sådana som du. Vi hoppas att du uppskattar krav och förväntningar och gillar att arbeta insiktsdrivet och professionellt och fortlöpande utvecklas i den riktningen.