OMG/Omnicom Media Group

Client Director – Stockholm & Göteborg

OMG är ett världsomspännande nätverk av media- och kommunikationsbyråer som i Sverige omfattar mediebyråerna OMD, PHD, Hearts & Science, samt data science-byrån Annalect, produktionsbyrån DRUM, retail-byrån TransAct och performance-byrån Resolution.

Nu söker OMD nya Client Directors/kundansvariga till Stockholm och Göteborg. 

Hos oss på OMD får du möjlighet att arbeta med några av Sveriges största annonsörer, leda stora kundteam och arbeta tillsammans med ca 100 härliga och proffsiga kollegor samt driva det digitala medielandskapet på allvar.

Vi har alltid spännande och utvecklande aktiviteter på gång, allt ifrån inspirationsföreläsningar till kreativa former av kunskapsutbyte internt. Vårt mål är att erbjuda marknadens bästa kompetenser baserat på kunskap och erfarenhet och vi sätter kreativitet i fokus, utmanar och driver utvecklingen för våra kunder.

Som Client Director är du ytterst ansvarig för ett antal kunder, både för relationen samt för att skapa lönsamhet i affären såväl för OMD som kund. Du leder kundteamets arbete och ansvarar för teamets totala leverans gentemot kund. Du ansvarar för att överse att rätt kompentenser och resurser ingår i kundteamet över tid samt självständigt, eller med hjälp av en Client Manager, kunds- strategiprocess som baseras på målgruppsarbete och insiktsarbete för att möta kundens affärsmålsättningar. Du har stor förståelse för mediekanalernas roller så att du kan översätta dessa målsättningar till tydliga övergripande medierekommendationer till kund utifrån kampanjens målsättningar.

Som en del av ett kundteam får du tillsammans med kunniga och drivna kollegor, vara med och utveckla välkända varumärken, både lokalt och internationellt. Ett mycket roligt, utvecklande och utmanande arbete med tanke på dynamiken kring det ständigt föränderliga medielandskapet!

Kvalifikationer:

  • Utbildning inom marknadsföring, kommunikation eller media.
  • 4-5 års erfarenhet från medie- eller specialistbyrå där du har arbetat som Client Manager/Projektledare alt Client Director/Kundansvarig samt att du helst även erfarenhet från arbete som digital specialist.
  • Hög struktur- och organisationsförmåga.
  • Stort ansvarskännande, bra samarbetsförmåga samt kunna leda ett kundteam mot gemensamma mål.
  • Du förstår och uppskattar utmaningen i att arbeta med svenska såväl som internationella annonsörer.
  • Förmåga för att uttrycka dig konkret och inspirerande i både tal och skrift.
  • Erfarenhet av att vägleda dina kunder inom den digitala världen.
  • Du behärskar det engelska språket väl, såväl muntligt som skriftligt.
  • Du har god social kompetens och hög känsla för service.

Vad vi erbjuder dig

Vi erbjuder ett utmanande arbete i en av Sveriges mest framgångsrika och belönade mediebyråer!

Hos oss arbetar du i en dynamisk och spännande miljö där ingen dag är den andra lik. Du kommer att få jobba med branschens vassaste personer som med en framåtlutad approach tar oss an de tuffaste och mest utmanade kunduppdragen. Du har löpande kontakt med både svenska och globala medie- och techbolag som Schibsted, Facebook och Google för att utveckla våra kunders affär. Givet att en stor del av våra uppdrag är globala kommer du att få stor utväxling av kollegor på andra marknader där vi drar lärdom av varandra.

Välkommen med din ansökan och bli del av ett fantastiskt team!