PostNord Strålfors AB

Sustainability and Business Improvement Officer

PostNord Strålfors utvecklar och erbjuder kommunikationslösningar som ger företag med många kunder och leverantörer helt nya möjligheter till mer personliga och starkare kundrelationer. Vi erbjuder en digital plattform som möjliggör sömlös kommunikation oberoende av vilken kanal mottagaren efterfrågar. Fokus för arbetet är att skapa en positiv upplevelse för våra kunders konsumenter. PostNord Strålfors ingår i PostNord koncernen, den ledande kommunikations- och logistikkoncernen i Norden. PostNord Strålfors har verksamhet i fyra länder och har cirka 700 anställda och en omsättning på drygt 2 miljarder (2020).

Sustainability and Business Improvement Officer till PostNord Strålfors

Vill du vara med och skapa avtryck i en digital transformation i ett nordiskt tekniskt kommunikationsföretag genom att arbeta med compliance-initiativ? I så fall bör du fortsätta läsa!

Om rollen

I rollen som Sustainability and Business Improvement Officer (SBI) kommer ditt huvudansvar att vara att leda och driva SBI-agendan och initiativen. I detta ingår att sätta strategi och ambitionsnivå inom Kvalitet, Miljö, Säkerhet och Hållbarhet och inte minst att vara en ansvarsfull arbetsgivare. Detta inkluderar att hantera och stärka ramverket för certifieringar, som exempel ISO9001, 14001, FSC etc.

I PostNord Strålfors kommer du också att äga ramverket Way of Working, vilket är hur vi dokumenterar våra processer och driver vår verksamhet, kort sagt vårt ledningssystem.

Exempel på uppgifter

 • Underhålla och utveckla vårt ledningssystem
 • Driva, leda, underhålla och följa upp Strålfors SBI agenda och strategi
 • Underhålla, uppdatera och eskalera risker relaterade till SBI
 • Instruera och stödja organisationen i hantering av SBI-krav
 • Rapporterar kvartalsvis till ledningen SBI-status och pågående aktiviteter
 • Agera rådgivare till befintliga och nya efterlevnads- och SBI-krav
 • Hantera externa revisorer och certifieringar

Ditt team

Du kommer att gå samman med ett team på en chef (Chief Compliance Officer) och tre duktiga kollegor som har samma passion som du för att göra saker bättre. Teamet består utöver dig av dataskyddsombud, informationssäkerhetsansvarig och efterlevnadsprojektledare.

Vårt team ansvarar för efterlevnadsstrategin i PostNord Strålfors, som omfattar Norge, Sverige, Finland och Danmark. Vi har individuella ansvarsområden, men kommer att arbeta nära tillsammans med vart och ett av våra länder.

Om dig

Om du kan säga ja till att du är strukturell, ambitiös, kommersiell och optimistisk kan du vara den person vi söker. Vi letar efter en person som vill göra skillnad och anser att efterlevnad är absolut affärsmässigt väsentligt.

Vi tror att du är en självgående person med ett strukturerat arbetssätt. Du är van att ta ansvar med förmåga att arbeta både i team och självständigt. På Strålfors uppmuntrar vi till självledarskap genom att vara ansvarsfull, modig och engagerad, vilket är egenskaper som vi värdesätter.

Kompetenskrav

 • Master Sc. examen inom ett relevant område och minst 5 års praktisk erfarenhet
 • Bevisad framgång med att ansvara för kvalitet, miljö, säkerhet och hållbarhet
 • 5-10 års dokumenterad kunskap i arbete inom SBI-området
 • Arbeta och utvärdera riskbedömningar
 • Beprövad kunskap i att hantera ledningssystem, inklusive utbildning och ge vägledning till organisationen
 • Goda kunskaper i MS Office
 • Kunskaper/vana i att utbilda skulle ses som ett plus
 • Behärskar svenska och engelska flytande, både i tal och skrift

Vi erbjuder dig

Hos oss erbjuds du en roll i ett företag som drivs av människor som brinner för att hjälpa våra kunder med deras kundkommunikation. Vi tror att vår framgång skapas av motiverade och engagerade medarbetare och duktiga chefer. Vi har ett stort förtroende för våra medarbetare vilket ger utrymme för att ta våra initiativ och driva deras frågor för att bidra till företagets övergripande strategi och mål. Du kommer att ingå i ett team med fokus på den fortsatta utvecklingen av verksamheten och din roll är en väsentlig kompetens för en fortsatt framgångsrik resa.