Finansiell ID-Teknik BID AB (BankID)

CTO

Finansiell ID-Teknik är företaget bakom BankID, Sveriges mest använda lösning för digital identifiering och underskrift. Idag använder 8 miljoner svenskar BankID och flertalet myndigheter, banker och andra företag har BankID i sina tjänster. Vår ledstjärna är säkerhet och i alla lägen säkrar vi användarnas identitet och integritet. Vi är en liten organisation med stor kompetens och ett samhällsviktigt uppdrag. Här jobbar vi nära tillsammans för att tillhandahålla säker och snabb digital identifiering och underskrift till alla nivåer i det svenska samhället. Vårt kontor finns i centrala Stockholm.

Digital identifiering är en förutsättning för digitalisering av ett land. Sverige ligger idag långt före många andra länder inom digital identifiering. BankID är marknadsledande i Sverige inom säker elektronisk identifiering och underskrift.

Som CTO får du en nyckelroll i vår fortsatta utveckling där du tillsammans med ditt team ansvarar för att leverera en högkvalitativ teknisk produkt som i rätt takt kan möta förändrade kundbehov. För att lyckas i rollen behöver du vara en teknikvisionär med stort intresse för affärsstrategi. Vi söker en erfaren ledare som brinner för att utveckla såväl framgångsrika team som organisation och arbetssätt.

Du får ett övergripande strategiskt och operativt verksamhetsansvar för området Teknik och Arkitektur, vilket innebär att förvalta och vidareutveckla BankID:s tekniska infrastruktur med höga säkerhets- och tekniska krav för säkerställande av våra produkter och tjänster. Rollen ingår i ledningsgruppen och produktledning samt innefattar personalansvar för ett team bestående av seniora specialister.

CTO rapporterar till vd och tjänsten är placerad på Finansiell ID-tekniks kontor på Kungsgatan i centrala Stockholm.

Erfarenhet & kvalifikationer

  • Minst 10 års dokumenterad och kvalificerad relevant erfarenhet från liknande roll med mycket höga säkerhets- och tekniska krav.
  • Erfarenhet av att driva teknikutveckling på strategisk nivå, molnet och molndrift, IT- och informationssäkerhet samt förståelse för modern mjukvaruutveckling. Har du tidigare erfarenhet som utvecklare är det ett plus.
  • Teknikvisionär i kombination med förmågan att utvärdera möjligheter utifrån olika perspektiv – du har god förmåga att identifiera och förstå viktiga teknikskiften/teknikförflyttningar och kan omvandla visioner och strategier till planer och driva tekniska förflyttningar tillsammans med team.
  • Erfarenhet av personalansvar och att framgångsrikt leda team med specialister.
  • Teknisk utbildning eller annan relevant akademisk utbildning.
  • Engelska (tal och skrift).

Personliga egenskaper

  • Genuin empatisk ledarskapsförmåga som drivs av ”laget före jaget”.
  • Lyhörd och god kommunikativ förmåga.
  • Positiv, uthållig och lösningsorienterad.
  • En stor portion ödmjukhet, prestigelöshet och nyfikenhet.
  • Hög integritet och säkerhetsmedvetenhet.
  • Tydlig och van att fatta beslut.