Sthlm Kommunikation & IR

Hållbarhetskonsult

Vi är kommunikationskonsulter inom Investor Relations och hållbarhet. Vi har vuxit en hel del senare år och har stora ambitioner att växa vårt ”hållbarhetsben”. Du kommer att bli en viktig spelare i det arbetet. Vi som jobbar här är prestigelösa och lätta att ha att göra med. Våra kunder är ofta men inte alltid noterade bolag. Vi är nio personer som sitter vid Odenplan – med högt i tak både bildligt och tekniskt. Utanför kontoret har vi ytterligare ett 15-tal personer som vi jobbar mycket med. Våra tjänster inkluderar löpande rådgivning och tjänster inom IR och hållbarhet, att formge producera och skriva årsredovisningar, hållbarhets- och kvartalsrapporter.

Hållbarhetskonsult till Sthlm Kommunikation & IR

Detta är en roll för dig som drivs och motiveras av hållbarhetsfrågor kopplade till ekonomi. Utifrån våra kunders behov kommer du att ge råd kring kommunikation av deras hållbarhetsarbete och hjälpa till med implementering av olika ramverk såsom ÅRL, CSRD, GRI, TCFD, GHG, EU-taxonomin med flera. Vi kommer också att behöva din hjälp med vår årliga genomgång av hållbarhetsrapporter, webbinarier, skriva nyhetsbrev och att projektleda några årsredovisningar eller hållbarhetsrapporter.

Din roll hos oss

I din roll som hållbarhetskonsult kommer du att arbeta nära våra kunder och stötta dem med deras omställningsresa, från att identifiera vad som behöver göras till hur det ska göras, och i vissa fall hjälpa dem att faktiskt göra det också.

Vem trivs i rollen?

Du är omvärldsintresserad och nyfiken på hur affärsmodeller och affärslogik kommer att behöva utvecklas de kommande åren för att bidra till en hållbar omställning. Du tycker också om att sälja.

Du talar och skriver god svenska och engelska, akademisk examen inom ekonomi och hållbarhet är meriterande samt tidigare erfarenhet (1-5 år) av att jobba med något av ovanstående, gärna som konsult eller intern projektledare. Du har erfarenhet av någon del av vårt hållbarhetserbjudande som exempelvis hållbara affärsstrategier, klimat, ESG, hållbara leverantörskedjor eller cirkulär ekonomi.

Viktigt för oss är att du har god kommunikativ förmåga, är driven, kan arbeta självständigt och gillar relationsbyggande med kunder. Du har ingenting emot att jobba mycket ibland och lite mindre ibland. Viktigt är också att du är intresserad av att skriva och formulera budskap. Bara du själv sätter gränserna för ditt arbetsområde och din roll.