3 snabba frågor till Therése Wentser, ny Business Controller Strategy på Liber AB

Liber ABs nya Business Controller Strategy, Therése Wentser som vi fick möjligheten att hjälpa till nästa utmaning tillträdde sin nya roll i februari. Vi passade på att ställa tre snabba frågor till henne då hon har hunnit bli lite varm i kläderna om vad som lockade henne, om uppdraget och vilka utmaningar hon står inför.

therése

Vad är ditt främsta uppdrag i din nya roll?
– Mitt främsta uppdrag i rollen som Business Controller är att stötta ledningsgruppen och verksamheten med analyser och beslutsunderlag. I det uppdraget ingår allt från att göra beräkningar av business case och nya affärsmöjligheter till att analysera och följa upp nyckeltal samt att arbeta för en datadriven och affärsmässig kultur.

Vad lockade dig att gå till Liber och rollen som Business Controller?
– Jag fastnade framförallt för möjligheten att få arbeta i en nytillsatt roll med fokus på kommersiella och strategiska frågeställningar. Utöver det ville jag gärna hamna i ett företag som bidrar till något positivt och som gör skillnad – ur den aspekten har Liber ett viktigt uppdrag i form av att, genom sina läromedel, bidra till ett framgångsrikt och likvärdigt lärande.

Vilka utmaningar står ni inför?
– En utmaning som hela branschen står inför är omställningen som drivs av att sättet att lära förändras i takt med digitaliseringen. Just den frågan är såklart extra relevant just nu när den pågående coronapandemin har föranlett att en del av den utbildningen som tidigare skedde i klassrum plötsligt måste ske på distans. Jag är lite extra stolt över att vara en del av ett företag som är med och bidrar till att underlätta den omställningen!

Vi tackar Therése för att hon tog sig tid att svara på frågorna och önskar henne fortsatt lycka till i sitt nya uppdrag.

Behöver ni hjälp med rekrytering av roller inom ekonomi och finans kontakta oss på info@headagent.se eller ring oss på 08-515 140 48. Läs gärna mer om vårt erbjudande inom ekonomi och finans, https://www.headagent.se/ekonomi/