3 snabba frågor till QDs nya VD, Daniel Furmarker

QDs nya VD, Daniel Furmarker som vi fick möjligheten att hjälpa till nästa utmaning tillträdde vid årskiftet sin nya roll. Vi passade på att ställa tre snabba frågor till honom då han hunnit bli lite varm i kläderna om vad som lockade honom, om uppdraget och vilka utmaningar han står inför.

Vad är ditt främsta uppdrag i din nya roll?
Den främsta uppgiften jag har som ny VD är att fortsätta QD:s 30-åriga resa med hög kundnöjdhet, fortsatt tillväxt samt breddning av kunderbjudandet inom digitalisering. Jag ska helt enkelt ta QD till nästa nivå. QD har funnits i mer än 30 år och har transformerat sig själv som bolag flera gånger och nu är mitt uppdrag att ta QD till nästa nivå inom ett antal områden. Viktigast är att driva en tillväxt, både i personal, omsättning och lönsamhet, så att vi bättre kan möte våra kunders behov som också växt de senaste åren. Och tillväxt är en otroligt stark motor till förändring i arbetssätt, kultur, organisation med mera så att navigera rätt i denna förändringsresa ska bli otroligt spännande. Redan nu efter några månader på jobbet har vi inlett resan mot att bli ännu mer kundorienterade med nya arbetssätt och en mer kundanpassad organisation. Våra nya strukturer är mer agila och flexibla så att vi kan växa utan att göra om hela tiden och dessutom låter de våra grymma tekniker vara mer självledande och självstyrande.

Vad lockade dig att gå till QD och VD-rollen?
Att bli VD var någonting som jag resonerat kring tidigare i min karriär men medveten valt bort av många olika anledningar, men med QD var det annorlunda. Det som främst lockade mig var ägarnas och styrelsen oerhört starka fokus på långsiktighet och vilja att fortsätta utveckla bolaget. Ägarna vill inte driva kortsiktiga vinster utan långsiktighet präglar synen på kunderna och ständig utveckling inom IT-tjänsterna som QD erbjuder, dessutom genomsyrar också långsiktighet synen på medarbetare och hållbarhet. I dagens arbetsklimat där stress och stressrelaterade sjukskrivningar ökar vill QD verkligen vara ett företag som tänker långsiktigt och hållbart för friskare medarbetare och nöjdare kunder. Också storleken på bolaget lockade! Att få leda en organisation som inte är liten men heller inte stor lockar mig och att få utmana både IT-jättarna å ena sidan, och lokala småbolag å andra sidan, känns väldigt inspirerande. Sist men inte minst så gillade jag alla jag träffade från QD under rekryteringsprocessen. Att träffa ägarna, styrelsen och ledningsgruppen och möta en stark passion hos alla för att förändra QD det bättre och tron på att skapa tillit genom ärlighet och transparens var droppen som fick bägaren att rinna över och mig att tacka ja till rollen som VD. Jag ville verkligen arbeta tillsammans med dem och samtidigt visste jag att jag skulle få uppleva mycket kul på jobbet!

Vilka utmaningar står ni inför?
Den största utmaningen som VD för QD är att skapa rätt förutsättningar för alla våra fantastiska medarbetare så att de kan nå sin fulla potential och samtidigt ha kul på jobbet! Min roll är att röja de hinder som finns och se till att vi har rätt förutsättningar för alla att göra ett grymt bra jobb. För QD som bolag står vi inför utmaningen att fortsätta vår tillväxtresa och ha den perfekta storleken för våra kunder. IT-utvecklingen går så fort att vi behöver växa för att nå skalfördelar och kunna leverera kostnadseffektiva tjänster med hög kvalitet och en personlig touch. Vi är det lokala alternativet till de stora drakarna och ska leverera det där lilla extra som vi gör idag och som vi måste fortsätta att göra även om vi blir fler. När jag började var vi 75 anställda, idag drygt tre månader senare är vi 95 anställda, och att växa med bibehållen familjär kultur är superviktigt för oss men också en stor utmaning.

Vi tackar Daniel för att han tog sig tid att svara på frågorna och önskar honom fortsatt lycka till i sitt nya uppdrag.

Behöver ni hjälp med rekrytering av Executive Management kontakta oss på info@headagent.se eller ring oss på 08-515 140 48. Läs gärna mer om vårt erbjudande inom VD-rekrytering och Executive Management, https://www.headagent.se/management/