Liber AB

Regionsansvarig Key Account Manager

Liber är ett av Sveriges ledande läromedelsföretag. Målsättningen är att våra läromedel och vår kurslitteratur ska bidra till att alla lyckas med sina studier, från förskoleklass till högskola. Vi producerar interaktiva läromedel och böcker hand i hand för ett framgångsrikt lärande i skolan.  Våra läromedel utvecklar vi i dialog med lärare, de främsta författarna och forskare. Liber erbjuder även en fullskalig digital utbildning inom SFI och unik branschutbildning riktad mot näringsliv. I vår utgivning har vi också ett brett erbjudande av managementlitteratur.

Utbildningsbranschen, och vi med den, är i en digital transformation som skapar nya fantastiska möjligheter att utveckla produkter och tjänster som maximerar lärande.

Vi på Liber går till jobbet varje dag för att göra skillnad i människors liv. Vi är fast beslutna att leda utvecklingen inom utbildning och därmed bidra till ett Sverige där alla lyckas med sina studier.

Liber är ett av Sveriges största läromedelsföretag och är en del i den europeiska gruppen Infinitas Learning med systerbolag i Holland och Belgien. Genom samarbete både med de främsta forskarna och författarna och skalfördelarna av att ingå i en koncern, erbjuder vi läromedel, kurslitteratur och managementlitteratur i tryckt bokform och digitala lösningar i absoluta toppklass.

Uppgifter och ansvar:

Drivs du av affärer? Är du lyhörd och relationsskapande? Är du van att driva ditt arbete självständigt och med inställningen att allt är möjligt? Har du dessutom erfarenhet av utbildningsbranschen – även om det inte är ett krav – då kan jobbet som Key Account Manager till Region Mitt hos Liber vara något för dig. Du kommer att ansvara för att driva försäljning mot kommun och grundskola genom att driva strategisk nyckelkundsbearbetning och försäljning av Libers totala produktutbud, med fokus på det digitala. I rollen rapporterar du till Sales Director.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Strategisk nyckelkundsbearbetning och försäljning av Libers totala produktutbud och lösningar till kommuner och skolor/friskolor
 • Omsättningsansvar
 • Vidareutveckla befintliga kundkontakter genom att identifiera och analysera kundbehov
 • Självständigt planera, driva och följa upp säljarbetet
 • Genomföra förhandling samt upprätta och säkra leveransplan
 • Samarbeta med relevanta funktioner inom Liber

Erfarenhet

 • Relevant eftergymnasial utbildning
 • Minst 5 års erfarenhet av kvalificerad koncept- och/eller lösningsförsäljning inom B2B
 • Digital kompetens inom försäljning
 • Erfarenhet av utbildningsbranschen är meriterande
 • Erfarenhet av komplexa affärer med gott försäljningsresultat

Personliga egenskaper

Vi letar efter en lösnings- och resultatorienterad person med en stark drivkraft att skapa affärer och dokumenterad vana att stänga komplexa affärer. Du är lyhörd, relationsskapande och uthållig med mycket god kommunikativ förmåga och hög aktivitetsnivå. För att lyckas i rollen är du strukturerad och van vid självständigt arbetet. Du är framåtlutad med inställningen att allt är möjligt och du har en god samarbetsförmåga.

Kontakt

Vid ytterligare frågor, kontakta oss:

Hanna Liljegren
Search Associate
+46 730 35 72 12
Mail
Siri Hågefalk
Executive Search Consultant
+46 763 26 56 11
Mail