Aqua Dental

Chief Commercial Officer

Aqua Dental är ett snabbt växande bolag med ambitionen att revolutionera svensk tandvård. Resan mot Sveriges tryggaste och bästa tandvård började 2010 men tog fart på riktigt år 2014 då vi under nytt ledarskap beslöt oss för att förändra synen på svensk tandvård i grunden. Målet var att ingen ska känna att det är obehagligt, tråkigt eller omständligt att gå till tandläkaren. Idag har vi etablerat 19 kliniker, knutit till oss drygt 500 enastående medarbetare och hjälpt tusentals patienter att underhålla eller återskapa sina leenden. Redan efter sommaren kommer dessa siffror att ha stigit, då vi är inne i en snabb tillväxtfas. Vi är en av Sveriges största tandvårdskedjor som med passion, tillgänglighet och kvalitet hjälper våra patienter att upprätthålla en god munhälsa livet ut. Vår ambition är att erbjuda Sveriges bästa och tryggaste tandvård och se till att vi har landets mest nöjda patienter.

Aqua Dental befinner sig i en spännande tillväxtfas och för att lyckas med våra ambitiösa mål söker vi nu en Chief Commercial Officer. Vi erbjuder dig en unik möjlighet att få verka i en dynamisk miljö där du kommer att få stort inflytande när det gäller att påverka och forma bolaget framåt. Vi söker en trygg och erfaren kommersiell ledare som vet vad det innebär att arbeta i ett tillväxtbolag och som har förmågan att skapa struktur samt välfungerande arbetsprocesser i en tempofylld vardag.

Är du en engagerad och närvarande ledare med stor passion för affärsutveckling – en kulturbärare som drivs av att se dina medarbetare utvecklas? Lockas du av en roll där du får vara med och skapa förutsättningar för fortsatt expansion samt bygga ett kundbemötande i världsklass? Då ser vi fram emot att höra från dig!

Ansvar och huvudsakliga arbetsuppgifter

Som Chief Commercial Officer är du ansvarig för att leda och utveckla teamen Customer Excellence och Customer Success som idag består av cirka 12 personer med två direktrapporterande teamledare. Ditt huvudsakliga ansvar är att identifiera, driva och implementera proaktiva och affärsutvecklande initiativ, både mot patienter och B2B. Du kommer även att ansvara för kommersiella strategier, implementering av effektiva och strukturerade arbetsprocesser, samt initiativ för ökad kundnöjdhet med stort fokus på den digitala mötesplatsen. I rollen arbetar du dessutom med utveckling av vårt erbjudande där du blir delaktig i produktutvecklingen utifrån det kommersiella perspektivet. Som CCO får du också en betydelsefull och aktiv roll i ledningsgruppen med en ständig delaktighet i företagets övergripande strategier, utvecklingsinitiativ och företagskultur. För att lyckas i rollen kommer det krävas att du brinner för kundresa, kundvård, uppföljning, KPIer och att hela tiden leverera en förstklassig upplevelse till våra interna och externa stakeholders/kunder (primärt patienter).

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Driva ett ökat antal patienter till nya och befinliga kliniker. Primärt genom Customer Success-teamet men även genom säljfokus inom Customer Excellence.
 • Upprättande och verkställande av strategier och målsättningar, på både lång och kort sikt, för att säkerställa gruppens bidrag till bolagets samlade framgång.
 • Utveckling av teamet samt effektivisering av processer för att säkerställa skalbarhet i takt med bolagets tillväxt.

Rollen är placerad på Aqua Dentals huvudkontor på Vasagatan i centrala Stockholm och rapporterar till CEO.

Erfarenhet

 • 5+ års erfarenhet av en liknande kommersiell roll med fokus på att driva affärsutveckling och Customer Experience samt ett gediget intresse för den digitala utvecklingen inom området.
 • Du är en trygg, prestigelös ledare – en kulturbärare som har en naturlig förmåga att inspirera och få andra människor med dig i förändring.
 • Goda egenskaper inom strukturerad planering– du är van att driva teamet framåt med kontroll på årsplaner, budget, och utfall vs KPIer.
 • Akademisk utbildning eller annan relevant vidareutbildning.

Personliga egenskaper

 • Starkt affärsfokus och god kunskap om hur säljdrivande och varumärkesbyggande aktiviteter och digitala kanaler samspelar.
 • Du brinner för försäljning, lead generation och att optimera säljflöden och kundupplevelse. Du är hungrig på framgång och vill skapa resultat!
 • Strategisk, metodisk och analytisk med god förmåga att omsätta analys till affärsmässiga och konkreta aktiviteter.
 • Utpräglad affärsutvecklande förmåga, du ser och tar tillvara på nya möjligheter.
 • Lösningsorienterad och innovativ, du får saker att hända och tar ansvar för resultatet.
 • Du är positiv men rak och tydlig i din kommunikation och ledarskap. Du är en teambuilder och en närvarande ledare som vet hur man bygger en stark laganda.

Kontakt

Vid ytterligare frågor, kontakta oss:

Malin Johansson
Office Manager & Senior Search Associate
+46 760 10 13 52
Mail
Nina Ahlström
Executive Search Consultant
+46 702 75 15 99
Mail