HSB Riksförbund

Fastighetsjurist

HSB RIKSFÖRBUND SÖKER

FASTIGHETSJURIST

MED PLACERING I STOCKHOLM

Vill du vara med på resan, göra skillnad och bidra i arbetet med utvecklingen av juridikverksamheten inom HSB? Brinner du för att skapa konkret och tydlig nytta för en värderingsstyrd medlemsorganisation? Missa då inte denna chans!

FÖRETAG

HSB är en av Sveriges största och mest anrika fastighetsförvaltare, bostadsproducent och medlemsorganisation. Visionen är att vara den aktör som har det bästa anseendet hos alla våra intressenter när det gäller boende och att värderingarna Engagemang, Trygghet, Hållbarhet, Omtanke och Samverkan ska vara tydliga. HSBs uppdrag är att i samverkan med medlemmarna skapa det goda boendet. Riksförbundets verksamhetsidé är att stödja de regionala föreningarna genom att under det gemensamma varumärket driva samordning samt stärka HSBs roll i samhället. Läs mer om HSB och om oss som arbetsgivare på www.hsb.se .

I rollen som Fastighetsjurist på HSB ges du en unik möjlighet att stödja våra medlemmar, bostadsrättsföreningar och regionala HSB-föreningar i juridiska frågor men även att bidra till att driva den gemensamma utvecklingen av juristverksamheten inom hela HSB. Vi är noga med att du har rätt erfarenhet men ännu viktigare är att du delar vår värdegrund och vårt förhållningssätt samt att du kommer till oss med ett öppet sinne och en ambition att aktivt vara med och forma HSB och Riksförbundets framtid! Vi lägger stor vikt vid din förmåga att skapa engagemang och delaktighet kring HSBs juridiska frågor.

ANSVAR OCH ARBETSUPPGIFTER

I rollen som Fastighetsjurist kommer du stödja och biträda Riksförbundet, de regionala HSB-föreningarna och bolagen samt bostadsrättsföreningar genom rådgivning, utbildning och ombudsverksamhet i preventivt syfte och i tvister. I rollen ingår också att delta i utveckling av de juridiska tjänsterna inom HSB och att som en stödfunktion säkra regelefterlevnaden i interna projekt inom HSB. Som Fastighetsjurist kommer du att arbeta brett inom fastighetsrätten med fokus på bostads-, entreprenad-, hyres- och föreningsrätt. Du kommer även att vara delaktig i HSBs lobbyarbete. Arbetet är självständigt med eget resultatansvar under oreglerad arbetstid. Arbetet medför resor inom Sverige.

ERFARENHET

Du har:

• Juristexamen,

• Flerårig yrkeserfarenhet inom relevant område, gärna i arbete som bolagsjurist eller arbete vid advokatbyrå. Notarietjänstgöring är meriterande.

• Erfarenhet av att driva processer, ge juridisk rådgivning och hålla utbildningar.

PERSONLIGA EGENSKAPER

För att trivas och lyckas i rollen som Fastighetsjurist hos oss är du:

• Ansvarsfull samt har förmågan att driva saker framåt och arbeta självständigt,

• Positiv som person och tar gärna initiativ och arbetar proaktivt,

• Affärsorienterad och lösningsfokuserad samt har förmåga att prioritera,

• En relationsbyggare med mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga som trivs med att ge god service,

• Drivs av att bidra till teamets målsättningar och fortsatta utveckling.

VÅRT ERBJUDANDE

Vi strävar hela tiden efter att bli bättre, både som företag och som arbetsplats, och det blir vi när våra medarbetare utvecklas. Hos oss är det du som påverkar din utveckling. Med den rätta ambitionen och stark drivkraft är en anställning hos oss en bra investering i din karriär. Vår organisation präglas av våra kärnvärderingar och beslutsvägarna här är korta, vilket också innebär att du ges goda möjligheter att påverka. Du får stor frihet under ansvar i arbetet och vi försöker alltid – så långt det är möjligt – att hjälpa dig skapa balans i tillvaron mellan jobb och fritid. Vi förväntar oss att du bidrar till företagets framgång och vi lovar att dina insatser värdesätts. Möjligheterna finns hos oss.

OMFATTNING

Tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast möjligt.

ANSÖKAN

I denna rekryteringsprocess samarbetar HSB Riksförbund med Head Agent och vid eventuella frågor är du därför välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sara Heimer på telefonnummer 076-168 17 11 alternativt sara.heimer@headagent.se eller Tove Svensson på telefonnummer 076-000 11 50 alternativt tove.svensson@headagent.se.

Välkommen med din ansökan!