Discovery Networks Sweden AB

Kommersiell affärsutvecklare

Discovery Networks Sweden ägs av Discovery Communications (Nasdaq: DISCA, DISCB, DISCK) som är världens största mediaföretag inom nonfiction och som via 155 tv-kanaler når över 3 miljarder tittare i drygt 220 länder och territorier.

Discovery Networks Sweden har en veckoräckvidd på drygt 4 miljoner tittare och omfattar i Sverige tv-kanalerna Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11, Discovery Channel, TLC, Animal Planet, Discovery Science, Investigation Discovery, Discovery World, Discovery HD Showcase och Animal Planet HD, samt onlineplattformen Dplay.

Vår vision är:

”Vi tror att Sverige blir en roligare plats om alla får en daglig dos underhållning”.

Vi vill engagera, fascinera och stilla tittarnas nyfikenhet, göra vardagen lite roligare och världen lite större. Vi tar underhållning på allvar.

Vill du veta mer om Discovery Networks Sweden? Gå in på www.discoverynetworks.se.

Concept Sales är en del av försäljningsavdelningen på Discovery Networks Sweden. Förutom att ansvara för vår sponsaffär utvecklar och säljer vi kommersiella koncept. Vi hjälper våra annonsörer att nå ut till sin målgrupp, stärka sitt varumärke och driva till försäljning antingen med hjälp av befintligt programinnehåll eller att vi tillsammans med annonsör skapar innehåll.

Till avdelningen söker vi nu en Kommersiell affärsutvecklare med uppdraget att utveckla och sälja kreativa koncept. Du ansvarar för idéskapande, införsäljning samt projektledning av det insålda konceptet. Arbetet innebär ett nära samarbete med vår försäljnings-, program- och marknadsavdelning. I rollen kommer du att rapportera till Head of Concept Sales.

Din bakgrund och kompetens

• 5+ års arbetserfarenhet av kommersiell affärsutveckling och projektledning inom media, sponsring eller liknande

• Erfarenhet av försäljning med goda uppnådda resultat

• Erfarenhet av digital marknadsföring

• Erfarenhet av Branded Content

• Utbildning inom media och/eller kommunikation, högskola eller liknande

• Goda kunskaper i presentationsteknik samt förhandling

• Mycket goda kunskaper i Microsoft Office-paketet

• Svenska och engelska.

Dina personliga egenskaper

Vi tror att du som person trivs i en arbetsmiljö som präglas av ett högt tempo där du förväntas arbeta självständigt i situationer utan tydliga ramar. Du är lösningsorienterad, affärsdriven och agerar på eget initiativ. I ditt projektarbete trivs du med att arbeta strategiskt, analytiskt såväl som operativt med en utpräglad prestigelös attityd. Du har en förmåga att bygga relationer, skapa förtroende hos dem du möter samt driva proaktiva dialoger med många kontaktytor. Avslutningsvis tror vi att du även trivs med att vara en del av ett team som tillsammans arbetar mot högt uppsatta mål.

Känner du igen dig i våra ledord som genomsyrar allt vi gör – medvetna, passionerade och handlingskraftiga? Då vill vi gärna att du hör av dig!

Kontakta Ellinor Ohlin på ellinor.ohlin@headagent.se alternativt +46708676755 för mer information.