Akademikliniken

Operativ Chef, Walk-in-clinics

Akademikliniken är Nordens ledande privata klinik för estetisk och rekonstruktiv plastkirurgi, estetiska behandlingar och medicinsk hudvård. Akademikliniken har verksamhet i Sverige, Norge och Danmark och utför idag mer än 30.000 behandlingar per år. Sedan starten 1991 har mottot varit ”Skönhet genom Vetenskap”. Akademikliniken följer inte bara utvecklingen utan är med och leder den genom kontinuerlig forskning, utveckling och utbildning av plastikkirurger från hela världen. 2010 öppnades Akademiklinikens och Nordens första Walk-in-clinic vid Stureplan i Stockholm. Läs mer på www.akademikliniken.se

Akademikliniken söker dig med gedigen erfarenhet som ledare inom detaljhandeln för en tjänst som Operativ chef till våra walk-in-clinics i Sverige.

På Akademikliniken Walk-in-Clinics utför legitimerade sjuksköterskor och auktoriserade hudterapeuter estetiska behandlingar som t ex injektionsbehandlingar med fillers och ”botox”, permanent hårborttagning och laserbehandlingar för pigmentfläckar/ärr/linjer etc. Icke kirurgiska behandlingar är en stor och växande marknad med en tillväxt på 150%.

Idag har Akademiklinken 5 walk-in-clinics i Sverige och ytterligare en klinik som öppnar under våren i Göteborg. På Akademiklinikens walk-in-clinics arbetar ett team av erfarna hudterapeuter, sjuksköterskor och receptionister. De utför konsultationer och estetiska behandlingar samt säljer våra egna hudvårdsprodukter. Klinikerna är centralt belägna med generösa öppettider för att erbjuda hög tillgänglighet i kombination med en hög servicenivå.

Beskrivning av tjänsten:

Som operativ chef har du drift- och personalansvar för nuvarande fem walk-in-kliniker med en löpande expanderingsplan. Ditt främsta fokus blir att leda och utveckla dina medarbetare för att nå uppsatta försäljningsmål mot budget. Vidare ska du ansvara för personaladministration samt se till att dina kliniker följer Akademiklinikens koncept.

En stor del av rollen som operativ chef innebär administrativa uppgifter så som uppföljning och rapportering av prognoser, kampanjer och liknande. Du ska även säkerställa ett positivt samarbetsklimat och goda relationer såväl internt som externt.

Tjänsten är baserad i Stockholm och innebär att du löpande är ute i verksamheten på de olika enheterna, vilket i sin tur medför en del resande. Som Operativ chef är du en del i verksamhetsgruppen och rapporterar direkt till verksamhetschefen för Akademikliniken Walk-in-Clinics Sverige.

Exempel på arbetsuppgifter:

• Personalansvar (idag 27 direktrapporterande)

• Rekrytering av ny personal

• Schemaläggning anpassade efter klinikens öppettider

• Säkerställa driften av kliniken såsom reklamationshantering, inköp av förbrukningsmaterial och avtalshantering mm.

• Säkerställa att klinikerna följer kampanjplan och aktiviteter som kommer från marknadsavdelningen

• Uppföljning och rapportering av verksamhetens lönsamhet och omsättning

Din bakgrund:

• Gedigen erfarenhet från en liknande roll inom detaljhandeln

• Tidigare ansvarat för ett flertal butiker och nyetableringar samt bemanningen av dessa.

• Erfarenhet från estetiska branscher är bra, men inte ett krav

Personliga egenskaper:

• Självständig och driven person med skinn på näsan

• Stark administrativ ådra och ett strukturerat arbetssätt

• Handlingskraftig, får saker att hända och uppnår resultat med hög kvalitet

• Inspirerande ledare med en förmåga att få medarbetare att sträva mot uppsatta mål

• Trivs i en social roll där du både möts av kreativa och strategiska utmaningar

• Relationsskapande internt såväl som externt

Akademikliniken erbjuder:

Akademikliniken befinner sig i en expansiv fas på en marknad i stark tillväxt. Det är en seriös aktör med en stor framtida potential. Du erbjuds vara med på och bidra på denna spännande resa. Akademikliniken är mån om och satsar på sin personal genom att erbjuda goda utvecklingsmöjligheter och kontinuerlig fortbildning.

För mer information om tjänsten vänligen kontakta andrea.strand@headagent.se eller linda.bellis@headagent.se