Momentum

Sales Manager

Momentum grundades 1994 och är en ledande leverantör av programvaror som hjälper fastighetsförvaltare att effektivisera och förenkla sina processer (Momentum Property Management (PM)) samt få kontroll på energi- och miljöfrågor (Momentum Resource Control (RC)).

Företaget har en stark position i en framtidsbransch och mycket gott renommé hos sina kunder. På Momentum står det aldrig still utan företaget drivs av att hitta nya smarta lösningar till deras kunder samt att ständigt utveckla nya koncept för att kunna hantera framtidens utmaningar. Genom en kontinuerlig produktutveckling och stor branschkunskap kan Momentum idag erbjuda ledande produkter till deras kunder. Exempel på kunder är ÖrebroBostäder, MKB, Jernhusen, HSB, IKEA Centres, ICA Fastigheter, Briggen, AMF, Stockholmshem och Locum.

Momentum befinner sig i en spännande fas där man nu söker en driven, engagerad och självgående säljare för Momentum RC, som komma att spela en viktig roll i den fortsatta tillväxten av företaget. Vi söker efter en person som brinner för affären och att ro den i land. Fokus i rollen ligger på att driva in nya kunder för Momentums molnbaserade energiuppföljningssystem där man kommer att ansvara för hela säljprocessen. Dessa kunder befinner sig i hela Sverige och är främst stora fastighetsägare och energibolag.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som Sales Manager ansvarar du för och driver säljprocessen inom Momentum RC och du rapporterar till VD för Momentum. Utgångspunkten för rollen är Stockholm och dina arbetsuppgifter kommer bland annat innefatta att;

• Identifiera potentiella affärer, prospektera och driva försäljningen mot företagets nya kunder.

• Etablera långsiktiga relationer och affärer med kunder för att skapa mervärde för kunden.

• Bygga upp och sätta en långsiktig säljprocess från ax till limpa.

Resor i tjänsten är att räkna med vilket innebär övernattning vid tillfällen.

Erfarenhet och Kompetens

• Mins 3-4 års dokumenterad erfarenhet från uppsökande försäljning (gärna av IT-lösningar) där du har uppnått goda resultat.

• Har en högskole-/universitetsutbildning eller liknande utbildning inom relevant område.

• Har erfarenhet från affärsutveckling och projektledning.

• Tycker om utmaningar och drivs av att skapa resultat och lönsamma affärer.

• Erfarenhet och kontaktnät inom fastighets- och energibranschen är meriterande.

• Intresserad av den tekniska utvecklingen.

Personliga egenskaper

Som person är du driven, självgående och entreprenöriell. Du är strukturerad i ditt arbete, lösningsorienterad och kreativ i din säljprocess. Vidare har du ett starkt resultatfokus och har en förmåga att skapa långsiktiga affärsrelationer. Du har även ett stort intresse av den tekniska utvecklingen.

Momentum erbjuder dig

En spännande roll på ett företag i framkant inom en framtidsbransch! Kontoret är centralt beläget på Birger Jarlsgatan i Stockholm. 


För mer information kontakta Cecilia Brinck; cecilia.brinck@headagent.se 0736198515 eller Viktor Lundeberg; viktor.lundeberg@headagent.se 0733091978