The Hair & Body Company

Brand Manager med kundansvar

Hair&Body Company är en ledande nordisk distributör av hår- och hudvårdsprodukter som säljs via varuhus, beauty chains, apotek, drug stores, duty free och näthandel. Hair&Body Company är baserade i Stockholm, men är med sina varumärken St. Tropez, Bulldog och Charles Worthington verksamma i hela Norden.

Företaget grundades 2003, men i organisationen finns mer än 30 års erfarenhet inom marknadsföring och försäljning av hår- och hudvårdsprodukter på den nordiska marknaden. Hair&Body Company är ett snabbväxande företag med en professionell organisation med dokumenterad förmåga att framgångsrikt lansera och bygga starka och marknadsledande varumärken. Sortimentet består av innovativa produkter och spännande kommersiella koncept som alla tillför något nytt på marknaden och bidrar till kategoritillväxt. Hair&Body Company har som målsättning att vara den mest professionella distributören på den nordiska marknaden inom sina kategorier.

Hair&Body Company söker nu dig som brinner för skönhet och som vill arbeta med starka varumärken och stora kunder i en spännande bransch. Rollen innebär ett stort eget ansvar och en möjlighet till att växa och utvecklas inom en entreprenöriell organisation.

I rollen som Brand Manager med kundansvar rapporterar du till Sälj-/Marknadschefen med ett övergripande ansvar för varumärke och produktportföljen inom hår- och hudvård. Då det är en liten organisation innefattar arbetet en rad varierande arbetsuppgifter, såsom exempelvis:

• Ansvar för projektledning av produktlanseringar, bland annat anpassning av annonser, marknadsmaterial, produktpresentationer, förpackningar samt PR

• Presentation av nya produkter och kampanjer till befintliga och nya kunder

• Ansvar för försäljningsprognoser och inköp

• Samordning av produktutbildningar samt kontakt med journalister/bloggare

• Tillsammans med Sälj-/Marknadschefen upprätta Brand plans och aktivitetsplaner

• Ansvar för marknads-/trade marketing budget samt lönsamhetsanalyser

• Löpande kontakt med huvudman för varumärket.

Din erfarenhet:

• Minst 5 års erfarenhet som Produktchef/Brand Manager eller liknande

• Civilekonom eller motsvarande, gärna med inriktning mot marknadsföring

• Erfarenhet av arbeta med FMCG, företrädelsevis i internationell miljö

• Meriterande med erfarenhet från skönhetsbranschen

• Erfarenhet från att arbeta i en säljdriven organisation

• Flytande i såväl svenska som engelska.

Personliga egenskaper:

Vi söker dig med ett stort intresse för skönhet, mode och trender. Vi tror att du är en ambitiös och resultatorienterad person som trivs i en utmanade roll med goda utvecklingsmöjligheter. Vidare har du en utpräglad social kompetens med ett såväl prestigelöst som flexibelt arbetssätt, något som är helt avgörande i en mindre organisation.

Vi erbjuder dig:

En möjlighet att arbeta med några av marknadens ledande varumärken i en såväl entreprenöriell som professionell miljö. Du får arbeta tillsammans med seniora personer med gedigen kompetens av att lansera och bygga starka och framgångsrika varumärken på den nordiska marknaden!

För mer information om tjänsten vänligen kontakta Ellinor Ohlin; ellinor.ohlin@headagent.se (070-867 67 55) eller Frida Gerhardsson; frida.gerhardsson@headagent.se (076-010 63 35).